Naslovna » Izlasci » Izložbe » Multimedijalni program „Moj otac Vuk Karadžić“ i tokom 2019.
Multimedijalni program "Moj otac Vuk Karadžić"
Multimedijalni program "Moj otac Vuk Karadžić"

Multimedijalni program „Moj otac Vuk Karadžić“ i tokom 2019.

U nedelju, 27. januara od 12.00, u Muzeju Vuka i Dositeja biće nastavljen multimedijalni program „Moj otac Vuk Karadžić“, koji će se izvoditi svake druge nedelje.

Sa životom i stvaralaštvom najvećeg reformatora srpskog jezika, Vuka Karadžića, publika će moći da se upozna kroz sentimentalnu životnu ispovest Vukove ćerke Mine Karadžić.

U svom prepoznatljivom stilu nju interpretira glumica Ljiljana Jakšić, prenoseći zanimljivosti iz privatnog života, porodične poteškoće i priče o najznačajnijim događajima i ličnostima koje su, svojevremeno, okruživale Vuka Karadžića i oblikovale njegov život i stvaralaštvo.

Multimedijalni program „Moj otac Vuk Karadžić“ obogaćen je monodramom iz ugla Mine Karadžić, prikazivanjem dokumentarnog materijala, porodičnih fotografija, kao i taktovima starogradskih muzičkih numera, tako da u potpunosti dočarava vreme o kome Mina pripoveda, dok savremeni audio-vizuelni efekti oživljavaju prostor ovog kultnog zdanja.

Po završetku programa posetioci mogu da obiđu stalnu muzejsku postavku koju čine lični predmeti Vuka i Mine Karadžić, porodično stablo i bogata zbirka fotografija porodice Karadžić.

Program realizuju Muzej Vuka i Dositeja Narodnog Muzeja u Beogradu i udruženje KulTurNet u saradnji sa Ministarstvom kulture i informisanja republike Srbije i Turističkom organizacijom Beograda.

Moj otac Vuk Karadžić – info

Naziv programa: Moj otac Vuk Karadžić
Uloga:
Ljiljana Jakšić
Mesto:
Muzej Vuka i Dositeja
Adresa: Gospodar Jevremova 21
Vreme: 27. januar, pa svake druge nedelje od 12.00
Trajanje: 40 minuta
Cena ulaznice: 400 dinara
Kupovina ulaznica: na blagajni muzeja, kao i u Turističkom informativnom centru TOB-a u Knez Mihailovoj 56.

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.