Naslovna » Izlasci » Film » Novi filmovi u bioskopima (10. januar 2019)
Novi filmovi u bioskopima: Kralj lopova

Novi filmovi u bioskopima (10. januar 2019)

Kralj lopova„, „Džulijet„, „Snežna kraljica: Svet ogledala„, „Teret“ – to su novi filmovi koji će se prikazivati u domaćim bioskopima od 10. januara 2019. godine.

Domaći film „Taksi bluz“ (koji ovde takođe predstavljamo) premijerno će biti prikazan u sredu, 16. januara od 20.00, u Sava centru ali i u nekoliko drugih beogradskih bioskopa od 21.00.

Kralj lopova

https://youtu.be/HB3ILY-E3cA

Ovo je film o neverovatnoj bandi penzionera koji su organizovali spektakularnu pljačku u Haton Gardenu u Londonu za Uskrs 2015. godine.

Bandu glumi filmska elita među kojima su Majkl Kejn, Džim Brodbent i Tom Kortnej. Film je rađen po istinitom događaju – pljački dijamanata, najvećoj u istoriji Velike Britanije.

Grupa muškaraca, u svojim kasnim 60-im i 70-im,iz trezora u Haton Gardenu ukrala je blago ukupne vrednosti oko 200 miliona funti. Pljačku su razradili do detalja, u nekoliko faza. Prvi su put u trezor ušli u četvrtak uveče i izašli idućeg jutra, a ponovo su ušli u subotu uveče i pobegli na Uskrs.

Originalni naslov: King of Thieves. Dužina trajanja filma: 108 minuta. Država i godina proizvodnje: Velika Britanija / 2018. Žanr: krimi, drama. Uloge: Michael Caine, Charlie Cox, Michael Gambon. Reditelj: James Marsh.

Džulijet

https://youtu.be/CqWNK0yj4wk

„Džulijet“ je roman Nika Hornbija koji je dobio i svoje filmsko izdanje sa istoimenim nazivom.

Dankan je opsednut nekadašnjom rok zvezdom Takerom Krouom. Njegova opsednutost ide do te mere da mu je Taker važniji od svih, pa i od njegove dugogodišnje devojke Eni.

Njihova shvatanja veze su potpuno različita jer, za razliku od Dankana, Eni želi decu i pravu porodicu. Njena tolerancija polako popušta i samo je pitanje trenutka kada će se sve raspasti. Nova pesma Takera Kroua posle dvadeset godina, postaće prekretnica u životima svo troje.

Originalni naslov: Juliet, Naked. Dužina trajanja filma: 97 minuta. Država i godina proizvodnje: SAD / 2018. Žanr: romantična komedija. Uloge: Rose Byrne, Ethan Hawke, Chris O’Dowd. Reditelj: Jesse Peretz.

Snežna kraljica: Svet ogledala

https://youtu.be/C1jNSpqhbb8

Četvrti nastavak bajkovitog animiranog hita „Snežna kraljica“ oduševiće vas ove zime.

Glavna junakinja filma je devojčica Gerda, koja za razliku od roditelja i brata, jedina nema čarobne moći.

Jednog dana, strašan kralj Harald, koji čaroliju vidi kao pretnju „običnim“ ljudima, protera sve čarobnjake, uključujući i Gerdinu porodicu u Zemlju ogledala.

Postoji samo jedan način na koji Gerda može da spasi svoje roditelje, sve ostale čarobnjake i magiju, a to je da otkrije svoje čarobne moći. Jedina osoba koja može da joj pomogne u tome je Snežna kraljica.

Originalni naslov: Snezhnaya koroleva. Zazerkale. Dužina trajanja filma: 80 minuta. Država i godina proizvodnje: Rusija / 2018. Žanr: animirani, komedija, avantura. Film je sinhronizovan na srpski jezik. Reditelji: Robert Lence, Aleksey Tsitsilin.

Teret

Vlada radi kao vozač kamiona tokom NATO bombardovanja Srbije 1999. godine. Dobija misteriozni teret koji treba da preveze sa Kosova za Beograd.

Dok vozi kroz nepoznatu teritoriju, pokušava da pronađe put kroz zemlju izmučenu od rata. Vlada zna da, jednom kad završi posao, mora da se vrati kući i snosi posledice svog postupka.

Originalni naslov: The Load. Dužina trajanja filma: 98 minuta. Države i godina proizvodnje: Srb, Fra, Hrv, Iran, Katar / 2018. Žanr: drama. Uloge: Leon Lučev, Pavle Čemerikić, Tamara Krcunović. Reditelj: Ognjen Glavonić.

Taksi bluz

Ovo je domaća romantična komedija, a istovremeno i šarmantni i uzbudljivi „road movie“.

Glavni junak ove priče je Marko (42), simpatični propali dramaturg koji godinama radi kao taksista i čije ćemo avanture pratiti tokom jedne urnebesne noći.

Naizgled jedan normalan dan na poslu će se pretvoriti u haos kada se u njegova kola ušunja dečak Damir koji je pobegao iz doma za nezbrinutu decu i koji je u potrazi za svojim ocem.

Vožnja njih dvojice u taksiju tokom jedne noći će iznedriti gomilu suludih situacija koje će se smenjivati zajedno sa mnoštvom likova koji će prodefilovati kroz taksi kao mušterije.

U bioskopima od 17. januara.

Originalni naslov: Taksi bluz. Dužina trajanja filma: 95 minuta. Država i godina proizvodnje: Srbija / 2019. Žanr: komedija. Uloge: Andrija Milošević, Milena Predić, Todor Jovanović, Aleksandra Tomić, Nikola Đuričko, Sergej Trifunović, Boris Milivojević, Boris Komnenić, Nikola Pejaković. Reditelj: Miroslav Stamatov.

(danubeogradu.rs)