Naslovna » Izlasci » Film » Novi filmovi u bioskopima (24. januar 2019)
Novi filmovi u bioskopima (24. januar 2019): Povratak Meri Popins
Novi filmovi u bioskopima (24. januar 2019): Povratak Meri Popins

Novi filmovi u bioskopima (24. januar 2019)

Povratak Meri Popins, Aladin i leteći ćilim, Krivica, Eliot spašava Božić, Leptir – to su novi filmovi koji će se prikazivati u domaćim bioskopima od 24. januara 2019. godine.

Koncertni film BTS World Tour Love Yourself prikazivaće se u bioskopu Cineplexx, a u Art bioskopu Kolarac i Dvorani KCB prikazivaće se i biografska drama Kolet koju takođe ovde predstavljamo.

Povratak Meri Popins

Kada se izgubite, dobro zapamtite čarolija se uvek vraća.

U depresivnoj eri Londona, sada odrasle Džejn i Majkl Benks, zajedno sa troje Majklove dece, posetiće zagonetna Meri Popins koju prati određeni lični gubitak.

Zahvaljujući svojim jedinstvenim, magičnim veštinama i uz pomoć njenog prijatelja Džeka, pomoći će ovoj porodici da ponovo otkriju radost koja se izgubila u njihovim životima.

Originalni naslov: Mary Poppins Returns. Dužina trajanja filma: 130 minuta. Država i godina proizvodnje: SAD / 2018. Žanr: muzički, porodični, fantazija. Uloge: Emily Blunt, Lin-Manuel Miranda, Meryl Streep, Ben Wishaw. Reditelj: Rob Marshall.

Aladin i leteći ćilim

Aladin živi u Pjortu, malom pustom selu u Bulgislavu, zajedno sa majkom, ocem i kozom Rajkom.

Pjort je lepo i zanimljivo mesto, ali vrlo malo, pa Aladin sanja o pustolovinama u velikom svetu koji se nalazi iza planina na horizontu. Aladinov otac uopšte ne podržava svog sina. Insistira da se smiri. Svet nisu pustolovine, nego opasnosti i ljudi iz malog mesta ne treba da se mešaju sa onima iz vanjskg sveta. Od dečaka se očekuje da pođe stopama svog oca i postane krojač.

Kada Aladin dobije nepredviđenu šansu, on je zgrabi oberučke. Na fantastičnom letećem tepihu, koga je dobio od El Faze, Aladin sa svojom vernom prijateljicom kozom Rajkom, leti prema suncu sa zadatkom da vrati El Fazi izgubljeno unuče.

Sultanov grad Peto je zaista nešto posebno – ogroman i haotičan, iza svakog ćoška vrebaju probisveti. Ali to ne sprečava naivnog seljačića Aladina da nastavi put na čarobnom tepihu.

Originalni naslov: Hodja fra Pjort. Dužina trajanja filma: 81 minut. Država i godina proizvodnje: Danska / 2018. Žanr: animirani, fantazija. Sinhronizacija: Peđa Damnjanović, Miomira Dragićević, Marko Dolaš, Alek Rodić, Ana Mirović. Reditelj: Karsten Kiilerich.

Krivica

Jedan od najvećih evropskih filmskih hitova, film „Krivica“, svakako opravdava teoriju da skandinavski trileri već duže vreme prete da ugroze holivudsko prvo mesto u proizvodnji filmova tog žanra.

Jedan jedini glumac poveo nas je ovaj put kroz celu otmicu, bežanje, spasavanje. Policajac suspendovan sa ulice, dežurni u dispečerskom centru za pružanje prve pomoći, nateran da sluša o povređenim kolenima i opljačkanim mušterijama prostitutki, pred kraj večernje smene samo uz pomoć telefona kreće u izbavljanje otete žene.

Njegov angažman propraćen ličnom dramom koju u to vreme proživljava uvlači gledaoca u napetost koju oseća i sam policajac pokušavajući da pomogne žrtvi iako je kilometrima udaljen od nje.

Originalni naslov: Den skyldige. Dužina trajanja filma: 85 minuta. Država i godina proizvodnje: Danska / 2018. Žanr: triler. Uloge: Jakob Cedergren, Jakob Ulrik Lohmann, Morten Thunbo, Guuled Abdi Youssef, Laura Bro. Reditelj: Gustav Möller.

Eliot spašava Božić

Kad jedan od Deda Mrazovih irvasa najavi svoju penziju, poni Eliot videće će priliku da ispuni svoj san i zasluži svoje mesto u timu Deda Mraza.

Iako se činilo da nema nikakve izglede, Eliot će sa svojom najboljom prijateljicom Hazel dokazati svima da je on pravi poni.

Međutim, na njihovoj farmi stvari takođe ne idu po planu, jer se pojavila pretnja njihovim prijateljima. Eliot sada mora da donese odluku života: spasiti svoje prijatelje ili pratiti svoj san i spasiti Božić.

Originalni naslov: Elliot the Littlest Reindeer. Dužina trajanja filma: 89 minuta. Država i godina proizvodnje: Kanada / 2018. Žanr: animirani, komedija. Sinronizacija: Uroš Jovičić, Aleksandra Širkić, Milan Tubić, Ivana Popović. Rediteljka: Jennifer Westcott.

Leptir

„Hey, you bastards I’m still here“ – legendarna je rečenica iz filma „Leptir“ iz 1973. godine. Rimejk je baziran na klasiku Henrija Šarijea poznatog kao Leptir.

Henri Leptir (Papillon) Šarije je sitni kriminalac, pogrešno uhapšen i optužen za ubistvo koje nije počinio, te je osuđen na doživotnu kaznu u zloglasnoj zatvorskoj koloniji na Đavoljem ostrvu u Francuskoj Gvajani.

Odlučan da pobegne iz zatvora, udružuje se s ekscentričnim kriminalcem Lujem Degom, koji u zamenu za zaštitu pristaje da finansira njegov beg.

Originalni naslov: Papillon. Dužina trajanja filma: 136 minuta. Država i godina proizvodnje: SAD / 2018. Žanr: drama. Uloge: Charlie Hunnam, Rami Malek, Yorick Van Wageningen, Roland Møller, Tommy Flanagan, Eve Hewso. Reditelj: Michael Noer.

BTS World Tour Love Yourself

Snimljen na olimpijskom stadionu u Seulu, tokom svetske turneje benda BTS, na veliko platno bioskopa Cineplexx stiže projekcija najtraženijeg koncerta 2018. godine.

Ovo je događaj koji će okupiti fanove najpoznatijeg sedmočlanog dečačkog benda i zajedno sa njima slaviti njihov globalni uspeh bez premca. Od vrhunskih performansi do načina na koji komuniciraju sa svojim fanovima, BTS postao je globalni fenomen još od kada su debitovali u junu 2013. godine.

Za kratko vreme uspeli su da mobilišu milione fanova širom sveta, nalaze se na vrhu svetskih lista i vlasnici su prestižnih muzičkih nagrada kao što je Billboard Music Avards.

Originalni naslov: BTS Love Yourself Tour. Vreme prikazivanja filma: 26. januar 2019. Dužina trajanja filma: 130 minuta. Godina proizvodnje: 2018. Žanr: koncert.

Kolet

Istinita priča o Sidoni-Gabriel Kolet koja se posle udaje za uspešnog pisca Villija seli iz svoje kuće u ruralnom delu Francuske u urbani i umetnički sjaj Pariza.

Ubrzo potom, Villi ubeđuje Kolet da piše pod njegovim imenom. Kolet započinje poluautobiografski roman o duhovitoj i prkosnoj devojci sa sela po imenu Klaudin, stvarajući bestseler i kulturnu senzaciju. Posle ovakvog uspeha, Kolet i Villi postaju tema Pariza i njihove avanture postaju inspiracija za dodatne romane o Klaudin.

Koletina borba nad kreativnim vlasništvom i rodnoj ravnopravnosti dovodi do prevazilaženja društvenih ograničenja, revolucije književnosti, mode i seksualnog izražavanja.

Originalni naslov: Colette. Dužina trajanja filma: 111 minuta. Države i godina proizvodnje: VB, SAD, Mađarska / 2018. Žanr: drama, biografski. Uloge: Keira Knightley, Eleanor Tomlinson, Dominic West. Reditelj: Wash Westmoreland.

(danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.