Naslovna » BG svaštara » Politika » Protest „Jedan od pet miliona“, 26. januar 2019.
Protest "Jedan od pet miliona"
Protest "Jedan od pet miliona"

Protest „Jedan od pet miliona“, 26. januar 2019.

U subotu, 26. januara 2019. od 18.00, biće održan novi protest „Jedan od pet miliona“ na platou ispred Filozofskog fakulteta.

Posle okupljanja i govora građani bi trebalo protest da završe šetnjom ulicama Vase Čarapića, Makedonskom, Svetogorskom, Takovskom, Kneza Miloša, Kralja Milana, Terazijama, Kolarčevom do Narodnog pozorišta.

Tokom prošlonedeljnog protesta nije bilo incidenata.

Protesti se održavaju svake subote u Beogradu, ali je sve više protesta i po Srbiji – u Nišu, Novom Sadu, Čačku, Boru, Kuršumliji, Zaječaru, Šapcu, Trsteniku, Kragujevcu, Rumi, Somboru, Kraljevu, Gornjem Milanovcu, Prokuplju…

Po najavama pojedinih medija, 26. januara, protesti će se održati u dvadeset gradova Srbije.

***

Protesti 2018-2019. poznati su pod sloganima „Stop krvavim košuljama“ i „Jedan od pet miliona“ i organizuju se svake subote od 18.00 ispred Filozofskog fakulteta. Krajem decembra 2018. počeli su i protesti u drugim gradovima Srbije.

Zahtevi protestanata su ostavka Aleksandra Vučića na mesto predsednika Srbije, smena ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića, pet minuta na RTS-u za proteste, oslobađanje medijskog prostora na RTS-u za opoziciju, pronalaženje počinioca i nalogodavca ubistva opozicionog političara iz Kosovske Mitrovice Olivera Ivanovića i naručioca napada na lidera Levice Srbije i njegovih aktivista u Kruševcu. (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.