Naslovna » BG svaštara » Politika » Sedmi protest „Jedan od pet miliona“, 19. januara 2019.
Protest "Jedan od pet miliona" (foto: Marko Popović)
Protest "Jedan od pet miliona" (foto: Marko Popović)

Sedmi protest „Jedan od pet miliona“, 19. januara 2019.

Na platou ispred Filozofskog fakulteta i na ulicama Beograda, u subotu, 19. januara od 18.00, biće organizovan novi, sedmi protest „Jedan od pet miliona“.

Posle okupljanja građana i održanih govora, biće organizovana i protestna šetnja. Ruta bi trebalo da bude već standardna – pored Doma Narodne skupštine, RTS-a i Radio Beograda.

Kao govornici najavljeni su Nikola Kojo i Branislav Trifunović.

Protesti 2018-2019. poznati su pod sloganima „Stop krvavim košuljama“ i „Jedan od pet miliona“ i organizuju se svake subote od 18.00 ispred Filozofskog fakulteta.

Krajem decembra 2018. počeli su i manji protesti u drugim gradovima Srbije: u Kuršumliji, Kraljevu, Požegi, Nišu, Kragujevcu, Novom Sadu…

Od ranije, zahtevi protestanata su smena ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića, pet minuta na RTS-u za proteste, oslobađanje medijskog prostora na RTS-u za opoziciju, pronalaženje počinioca i nalogodavca ubistva opozicionog političara iz Kosovske Mitrovice Olivera Ivanovića i naručioca napada na lidera Levice Srbije i njegovih aktivista u Kruševcu. (danubeogradu.rs)