Naslovna » BG servis » Sneg u Beogradu: Narandžasti i crveni meteo-alarm
Sneg u Beogradu (foto: N. Mandić)
Sneg u Beogradu (foto: N. Mandić)

Sneg u Beogradu: Narandžasti i crveni meteo-alarm

Sneg u Beogradu (po najavama) pada neprekidno, u Beogradu je na snazi narandžasti meteo-alarm dok je u prigradskim naseljima – crveni meteo-alarm.

Na čišćenju beogradskih ulica angažovano je oko 1.800 radnika sa oko 370 vozila i mašina.

Na jučerašnjoj sednici Štaba za vanredne situacije razmotrena je dodatna mobilnost ekipa. Kako javljaju građani, kao i domaći mediji, većina ulica nije očišćena. Ipak, gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić rekao je za RTS da su komunalne službe juče dobro reagovale na sneg i dodao da „grad potpuno funkcioniše“. Navodi da je reakcija gradskih službi mnogo bolja nego 2012. kada su takođe bili ekstremni uslovi.

Gradske komunalne službe i danas i narednih dana radiće neprekidno kako bi problemi u funkcionisanju saobraćaja i svih ostalih aktivnosti u gradu bili svedeni na najmanju moguću meru.

Saobraćaj je usporen, a to važi i za javni gradski prevoz. Sneg u Beogradu je uslovio da jedan broj linija bude izmenjen.

Linija 403 ide do crkve Zucama, linija 405 ide Avalskim putem umesto Kumodraškim, linija 409 ide do spomen – parka Jajinci, linije 76 i 77 ne idu do okretnice već do staračkog doma, linija 521 je skraćena do stare okretnice u Železniku, linije 58 i 88 ne idu kroz Ulicu Lole Ribara već paralelnom ulicom, linije 53, 53 i 56 ponovo saobraćaju do Zelenog venaca.

Sve tramvajske i trolejbuske linije saobraćaju ali usporeno.

Tokom noći je bačeno 550 tona soli, 320 tona kamenog agregata i oko stotinu tona kalcijum hlorida.

Blic prenosi izjavu nadležnih iz Beogradskog taksija da ulice nisu očišćene kao ni auto-put.

Po rečima zamenika gradonačelnika Gorana Vesića kada prestanu padavine „imamo četiri sata da potpuno očistimo ulice prvog prioriteta i tako će i biti, a od prestanka padavina imamo 48 sati da očistimo ulice drugog prioriteta“ a dodao je da u gradu ima 1.767 kilometara ulica prvog i 491 kilometar drugog prioriteta.

Toplane rade 24 sata a na terenu je 20 ekipa, kao i 24 ekipe Vodovoda i ekipe Elektrodistribucije. Po saopštenju gradskih vlasti većih problema nema.

Zbog toga što je vikend, danas je manji intenzitet saobraćaja pa je i komunalnim službama za nijansu lakše da obavljaju svoj posao.

U izjavi za Prvu televiziju predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević izvinio se Beograđanima zbog neprijatnosti koje su juče doživeli zbog padavina.

Visina snežnog pokrivača je viša od 20 centimetara. Do sredine dana očekuje se manje od pet centimetara novog snega, a posle podne postepen prestanak padavina.

Temperatura u Beogradu kreće se oko -3 stepena Celzijusova.

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.