Naslovna » Izlasci » Festivali » 17. Belgrade Beer Fest: Rok opera na otvaranju!
17. Belgrade Beer Fest predstavlja... Rok opera
17. Belgrade Beer Fest predstavlja... Rok opera

17. Belgrade Beer Fest: Rok opera na otvaranju!

Od 14. do 18. avgusta 17. Belgrade Beer Fest biće održan na Ušću uz kvalitetan i raznovrsan muzički program sa nekoliko premijernih nastupa.

17. Belgrade Beer Fest otvoriće jedinstveni performans „Rok opera“, koji će po prvi put biti izveden na ovako velikom i otvorenom prostoru. Posle izvanrednih nastupa u Sava centru ispraćenih ovacijama publike, ovaj sjajan muzički spektakl će na Ušće preneti atmosferu rokenrol kuće slavnih.

Na glavnoj bini će se naći 120 izvođača Novosadskog Big Benda i Hora i orkestra Opere Srpskog narodnog pozorišta koji će sa eminentnim solistima, predvođeni dirigentom i autorom muzičkih aranžmana Fedorom Vrtačnikom, izvoditi antologijske muzičke hitove svetskih rok zvezda.

Na repertoaru će biti hitovi Tine Tarner i bendova Led Zeppelin, Deep Purple, The Queen, The Beatles, Pink Floyd, The Doors i drugih.

S obzirom da je u pitanju spoj pozorišta i rokenrola, jedan od učesnika ovog spektakla je i glumica Jelena Gavrilović, koja je poznata i po svom sjajnom vokalu, te će izvanredno odigrati i ovu ulogu.

– Belgrade Beer Fest meni posebno znači, jer sam imala čast da 2014. godine budem prvo promo lice festivala i to je za mene bilo divno iskustvo. Zaista je velika privilegija predstavljati i stvarati jedan od najvećih festivala u ovom delu sveta, a sada imam priliku i da nastupim na glavnoj bini i ponovo budem deo ovog jedinstvenog događaja – izjavila je Jelena.

Prvi učesnik festivala garantuje uzbudljiv muzički i umetnički užitak, a organizatori obećavaju još puno velikih muzičkih zvezda iz zemlje, regiona i sveta.

– Ponosni smo što smo već sedamnaest godina deo turističke ponude Beograda i jedan od festivala po kome su naš grad i Srbija prepoznatljivi u svetu. Posebno nam je drago što će festival, koji je pred nama startovati jednim posebnim spektaklom, pred, nadamo se, 100.000 posetilaca, koji će uživati u audio-vizuelnim i scenskim efektima, zahvaljujući produkciji koja je na svetskom nivou – rekao je Aleksandar Srdić, iz Beogradske kulturne mreže.

I ove godine muzički program će se odvijati na više bina, a velika pažnja će biti posvećena i osmišljavanju dodatnih sadržaja i zabave za posetioce svih generacija. (danubeogradu.rs)