Naslovna » Izlasci » Sport » 52. Beli kros
Beli kros u Košutnjaku
Beli kros u Košutnjaku

52. Beli kros

Na terenima Sportskog centra „Košutnjak“ u nedelju, 10. februara od 10.30 biće održano tradicionalno atletsko takmičenje 52. Beli kros.

Ova manifestacija je nastala u januaru 1966. godine kao interno, klupsko takmičenje Atletskog kluba „21. maj“ iz Rakovice. Mnogi naši atletičari, među kojima su Olivera Jevtić, Amela Terzić, Marija Stambolić, Sonja Stolić, Sreten Ninković, Dane Korica, Dragan Zdravković, Mirko Petrović, Vera Nikolić, Darko Živanović i mnogi drugi, započeli su karijeru na Belom krosu.

Na krosu će učestvovati naši najbolji takmičari, kao i atletičari iz Republike Srpske, Slovenije, Makedonije, BIH, Crna Gore, Mađarske, Rumunije, Bugarske, Ukrajine i Moldavije.

Očekuje se da u sedam trka, koliko se nalazi u programu krosa, učestvuje više od 650 takmičara, od čega oko 70 stranih, razvrstanih u 24 kategorije po uzrastu.

Promoter ovogodišnjeg krosa je Olivera Jevtić, a pored nje učestovaće još Amela Terzić, Teodora Simović i mnogi drugi.

Organizatori krosa su, kao i predhodnih godina Atletski savez Srbije i Atletski klub „21 maj“ iz Rakovice, a podršku je pružio Sekretarijat za sport i omladinu. (Beoinfo)

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.