Naslovna » Izlasci » Sport » Avala – Noćna trka 2019
Avala: Noćna trka
Avala: Noćna trka

Avala – Noćna trka 2019

Na kompleksu tornja na Avali, u subotu, 23. februara od 17.00, biće održana međunarodna Noćna trka 2019 sa čeonim lampama.

Za ovu interesantnu trku prijavilo se više od 400 učesnika koji su podeljeni u dve kategorije – deca i odrasli. Najmlađi učesnici startuju trku u 17.00 i trčaće jedan kilometar, dok će odrasli od 18.00 preći 11 kilometara sa 520 metara uspona.

Trku Avala Night SkyTrail organizuje udruženje Skyrunning posle četiri godine.

– Razlog za ponovno održavanje ove trke je vrlo prost: sve je više ljudi koji žele da uđu u svet nebeskog trčanja a Avala je prava opcija. Dok je koncept takav, biće super zanimljivo i iskusnim trkačima. Staza će biti potpuno izmarkirana blinkalicama i reflektujućim markacijama a na svakoj raskrsnici će biti po jedan volonter. Staza će imati tri kontrole i jednu okrepu. Na cilju će svaki učesnik imati sendvič i čaj/kafu – saopštili su organizatori.

Obavezna oprema je čeona lampa i mobilni telefon. Provera opreme je na okrepi koja se nalazi na 7 km staze (izvor Sakinac). Limit je dva sata, tj. do 20.00.

Najboljima će biti dodeljene prigodne nagrade.

U slučaju lošeg vremena trka će biti odložena, a svi učesnici će na vreme biti obavešteni. (trka.rs)

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.