Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Bitefartcafe: Dušan Jevtović trio
Dušan Jevtović (© endikaussiaphotography)
Dušan Jevtović (© endikaussiaphotography)

Bitefartcafe: Dušan Jevtović trio

Dušan Jevtović trio nastupiće u klubu Novi Bitefartcafe (Mitropolita Petra 8) u subotu, 9. februara od 22.00, gde će im se pridružiti klarinetista Robindro Nikolić.

Inspirativni spoj gitariste Dušana Jevtovića uz pijanistu Vasila Hadžimanova i bubnjara Peđu Milutinovića, protkan je veštinom specifične improvizacije. Prošle godine, publika je imala da ih sluša na promociji povodom izdanja novog albuma „No Answer“.

Do saradnje Vasila i Dušana je došlo posle višemesečnih razgovora, a ovaj koncert je samo početak onoga što sledi u skorijoj budućosti – snimanje i izdavanje materijala. Za sada, planovi su vezani za inostranstvo.

Dušan Jevtović je u poslednjih nekoliko godina napravio pravi bum na svetskoj jazz i progrock sceni svojim poslednjim izdanjem „Am I Walking Wrong“, izdatim u Njujorku. Kao profesionalni muzičar nastupa i snima po čitavom svetu, a predaje i na nekoliko akademija u Barseloni.

Vasil Hadžimanov je poznat po radu u svom VH bendu skoro dve decenije, kao i po radu na filmskoj i pozorišnoj muzici. Vasil je muzičar svetske klase, sposoban da se prilagodi svakoj situaciji i žanru, i ostavi svoj prepoznatljiv pečat.

I ovoga puta, Peđa Milutinović je stub trija na bubnjevima. Peđa je poslednjih godina najaktvniji muzičar na jazz sceni u našoj zemlji. Poznat je publici po energiji i iskustvu na kom mu mogu pozavideti i mnogo starije kolege. Peđa je stalni član VH benda i nekoliko drugih sastava.

Specijalni gost na koncertu biće Robindro Nikolić na klarinetu. Njegov repertoar uključuje džez, mediteransku i srednjoistočnu muziku, indijsku muziku, klezmer, istočnoevropsku, drevnu i iznad svega klasičnu i savremenu muziku.

Bez obzira na bogate biografije ovih muzičara i njihovog iskustva u improvizovanoj muzici, publika će ove subote imati priliku da po prvi put čuje njihove autorske pesme u zanimljivoj formaciji i aranžmanima.

Ulaznice za koncert po ceni 450 dinara mogu da se kupe na ulazu u klub Bitefartcafe na veče koncerta. (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.