Naslovna » Izlasci » Muzika » Klasika » Jevgenij Sudbin u Kolarčevoj zadužbini
Jevgenij Sudbin (foto: Peter Rigaud)
Jevgenij Sudbin (foto: Peter Rigaud / press photo)

Jevgenij Sudbin u Kolarčevoj zadužbini

U sredu, 27. februara od 20.00, u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine nastupiće Jevgenij Sudbin u okviru koncertne sezone „Steinway & Sons“.

Posle upešno održanih koncerata prestižnih pijanista Luke Debarga i Arkadij Volodosa, Piano Land i Kolarčeva zadužbina predstavljaju renomiranog pijaniste a po mišljenju mnogih kritičara jednog od najtalentovanijih pijanista današnjice – Gospodara klavira.

Premijerno će se predstaviti beogradskoj publici repertoarom kojim iskazuje, na najbolji način, sve svoje vrhunske kvalitete. Na programu su dela Skarlatija, Betovena, Šopena, Čajkovskog i Sen Sansa.

Ulaznice u prodaji na biletarnici Kolarčeve zadužbine na cenama od 1600, 1800 i 2000 dinara.

Jevgenij Sudbin (Yevgeni Sudbin, 1980) je potencijalno jedan od najzanimljivijih pijanista 21. veka po oceni londonskog časopisa „The Daily Telegraph“. Talenat pokazuje veoma rano, a školovao se u rodnom gradu, Sankt Peterburgu, i u Londonu u Kraljevskoj muzičkoj akademiji gde i danas radi kao gostujući profesor.

Hvaljen je kao koncertni solista i dobitnik je najvećih međunarodnih priznanja. Sarađivao je sa najznačajnijim i najpoznatijim dirigentima i orkestrima u prestižnim koncertnim dvoranama. U blistavoj karijeri Jevgenija Sudbina značajno mesto zauzimaju brojna diskokrafska ostvarenja. (danubeogradu.rs)