Naslovna » Izlasci » Muzika » Klasika » Još jedan spektakl – Disco Opera
Disco Opera u Sava centru!
Disco Opera u Sava centru!

Još jedan spektakl – Disco Opera

U četvrtak, 28. marta od 20.00, članovi novosadskog Big Benda, Orkestra Opere SNP i sastava Disco Sisters održaće koncert Disco Opera.

Svojom interpretacijom i energijom na sceni osvojili su beogradsku publiku na spektakularnim koncertima krajem prošle godine pod nazivom Rock Opera za koju se tražila karta više.

Ista ekipa poziva publiku da 28. marta budu deo još jednog muzičkog spektakla koji nije viđen na našim prostorima.

Pod dirigentskom palicom mastra Fedora Vrtačnika, članovi novosadskog Big Benda i Orkestra Opere Srpskog narodnog pozorišta, uz podršku vokalnog sastava pod nazivom Disco Sisters, spremaju se da prirede publici još jedan nezaboravan muzički doživljaj pod nazivom Disco Opera.

Na programu koncerta zastupljeno je dvadesetak antologijskih muzičkih hitova iz perioda sedamdesetih i osamdesetih godina 20. veka koje su izvodili ABBA, Bee Gees, Majkl Džekson, Bruno Mars, Stivi Vonder, Boney M, Dona Samer, Areta Frenkin i drugi, što ostavlja jak utisak da se radi o još jednom muzičkom spektaklu na našim prostorima.

Disko muzika je krajem sedamdesetih i početkom osamdesetih unela sasvim novu čaroliju u muzički svet, tadašnje klubove ali i naša srca. Pojavom elektronske muzike, nebrojeno mnogo disko pesama su postale poznati remiksi. U ovom slučaju – simfonijski remiksi.

Dirigent i autor muzičkih aranžmana je Fedor Vrtačnik, umetnički rukovodilac novosadskog Big Benda, a kao vokalni solisti nastupaju Bojana Stomenov, Sashka Janx, Zoran Šandorov i specijalni gosti.

Muzičari ističu da će biti jedinstvena prilika da publika, bilo da su u pitanju generacije koje i danas čuvaju ploče kao relikviju, ili su to nove generacije koje muziku upoznaju preko interneta, zajedno sa izvođačima peva hitove omiljenih i poznatih hitova.

Karte su u prodaji na blagajni Sava centra i prodajnim mestima Tickets.rs.

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.