Naslovna » BG svaštara » Književnost » Kreativni centar: Za sve radoznale čitaoce – dve nove knjige iz edicije „Mali istraživači“
Kreativni centar: Edicija "Mali istraživači"
Kreativni centar: Edicija "Mali istraživači"

Kreativni centar: Za sve radoznale čitaoce – dve nove knjige iz edicije „Mali istraživači“

U okviru edicije „Mali istraživači“ Kreativni centar objavio je do sada osam izdanja: U pokretu, Životinjski svet, Dinosaurusi, Seosko imanje, Podvodni svet, Bube i….

Sada su tu i dve najnovije: Svemir i Moje čudesno telo.

Mali istraživači: Svemir

Da li znate šta su Gasoviti džinovi, kako nastaju zvezde, koliko je staro Sunce?

U knjizi „Svemir“ deca će, otvarajući kartonske prozorčiće koji se nalaze na svakoj stranici, saznati zanimljivosti o našem Sunčevom sistemu i ostatku svemira.

Naučiće nešto više o tome kako svaka planeta izgleda, šta se dešava na Suncu i Mesecu i od čega su sačinjene galaksije.

Na kraju knjige pronaći će informacije o tome kako izgleda astronautsko odelo i na koje sve načine ljudi istražuju svemir.

Mali istraživači: Moje čudesno telo

U knjizi „Moje čudesno telo“ deca će biti u prilici da bolje upoznaju ljudsko telo i saznaju šta se dešava ispod kože.

Otvaranjem prozorčića otkriće kako funkcioniše naše telo, kako radi mozak, šta nas pokreće, kako rastu bebe. Mladi čitaoci će biti oduševljeni kada budu saznali šta se dešava sa zalogajem hrane i koliko brzo rastu nokti.

„Zašto se ne osećamo dobro“ naziv je zanimljivog poglavlja gde je telo je upoređeno sa zamkom koji je sagrađen tako da može da se brani od napada i pobedi bolest. Deci se veoma slikovito objašnjava šta su to klice i daju im se korisni saveti kako da se leče i kako da se brinu o svom telu.

Izdanja Kreativnog centra možete naručiti preko sajta www.kcknjizara.rs, kupiti u Klubu knjižari Kreativni centar u Beogradu (TC Eurocentar, Makedonska 30) ili u nekoj od bolje snabdevenih knjižara širom Srbije.

Odlomci iz knjiga „Bube i…“ i „Podvodni svet“:

Kreativni centar: Edicija "Mali istraživači"