Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Krista Bel u Jazz kantini Lisabon
Krista Bel u Beogradu
Krista Bel u Beogradu

Krista Bel u Jazz kantini Lisabon

Glumica i pevačica Krista Bel pevaće u utorak, 2. aprila od 21.00, u Jazz kantini Lisabon (Čavketov prolaz, Kombank dvorana) i predstaviti novi album.

Zvezda poslednjeg „Twin Peaks“ serijala u kom je tumačila lik dopadljive FBI agentice Temi Preston, zanosna muzičarka i glumica Krista Bel ponovo dolazi u Beograd, u okviru aktuelne svetske turneje kojom promoviše novi album „Feels Like Love“.

Kristu Bel s bendom, imali smo prilike da gledamo prvi put krajem 2017. godine, u okviru Paralel festivala.

Mistična sirena“, kako je strani mediji često opisuju, nastupiće u potpuno novom beogradskom klubu Jazz Kantina Lisabon i izvesti premijerno pesme sa svog novog, četvrtog studijskog albuma, koji će biti objavljen početkom aprila.

Kada je reč o muzičkom pravcu koji se može očekivati na koncertu, Krista Bel je kraljica eklektike u kojoj se paralelno prepliću new vave, post punk i dark disco, a čiji je muzički ukus formiran na najboljim uticajima Kejva, Bouvija i drugih kojima odaje počast i obradama njihovih pesama, koje voli da izvodi i uživo.

Istovremeno, u muzici Kriste Bel i njenih saradnika (a ceo prethodni album je uradila s Dejvidom Linčom i Džonom Perišom) oseća se i mističniji uticaj Massive Atack, PJ Harvey, Portishead; svi zajedno Kristu Bel smatraju personifikacijom dreamy pop-a i kako pojedini kritičari navode „otelotvorenjem Linčovog nadrealizma“.

Kritičar časopisa NME opisao je najbolje muziku i nastup Kriste Bel: „Kao da Lana Del Rej peva pesma Serža Gejnsbura“. A oni koji su prisustvovali njenom prvom gostovanju u Beogradu, dodali bi da su njeni nastupi na pola puta između koncerta i uzbudljivog performansa.

Broj karata je ograničen za koncert po specijalnoj ceni od 1800 dinara do kraja FEST-a, na blagajni Kombank dvorane i svim Tickets.rs prodajnim mestima.