Naslovna » BG svaštara » Književnost » Nedelja za zaljubljene
Kreativni centar: Nedelja za zaljubljene
Kreativni centar: Nedelja za zaljubljene

Nedelja za zaljubljene

Zašto neke osobe nemaju sreće u ljubavi? Kako se izlečiti od ljubavi? Postoji li ljubav za ceo život? U čemu je tajna zavođenja? Kako se boriti protiv ljubomore?

Knjiga „Šekspir za zaljubljene“ izvlači s pozorišne scene i iz pesničkih antologija šekspirovsku nauku o ljubavi kako bi nam pružila neke od mogućih odgovora na pitanja poput ovih.

Vilijem Šekspir, velikan svetske književnosti, imao je dubok uvid u tajne ljubavi i s mnogo razumevanja i mudrosti pisao je o njima. Zato čak i danas njegova dramska dela i njegova poezija, pored svega ostalog što nam donose, jesu i moćno sredstvo za upoznavanje s dubinama ljudskog srca.

Knjiga „Šekspir za zaljubljene“ biće na specijalnom popustu od 30%, samo do nedelje 17. februara, u okviru akcije Nedelja za zaljubljene.

Ova akcija važi na sajtu Kreativnog centra, kao i u Klubu knjižari Kreativni centar u Beogradu (TC Eurocentar, Makedonska 30).

Pored knjige o Šekspiru, tokom Nedelje za zaljubljene sniženi su i duhoviti priručnici za tinejdžere „Ljubav“ i „Udžbenik za zaljubljivanje“, nežna knjiga poezije za mlađe osnovce „Male ljubavne pesme“ koja je proglašena za Najlepšu dečju knjigu na Beogradskom sajmu knjiga 2017, „Priče o ljubavi“ – zbirka ljubavnih priča o Orfeju i Euridiki, Pjeru i Mariji Kiri i mnogim drugim čuvenim parovima.