Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Norman Beaker Trio u klubu Atom Akademija
Norman Beaker (Biker); foto: Nemanja Đorđević
Norman Beaker (Norman Biker); foto: Nemanja Đorđević

Norman Beaker Trio u klubu Atom Akademija

U klubu Atom Akademija (Ulica Cara Dušana 13), 8. februara od 21.00, nastupiće Norman Beaker Trio u sklopu turneje na kojoj promoviše album „We See Us Later“.

Nastupili su kao „power“ trio do sada u Pazinu, Kopru, Mostaru i Sarajevu, dok se turneja preko Zagreba, Novog Sada i Beograda završava 21. februara u grčkom gradu Seres.

Norman Biker se vratio novim, senzacionalnim albumom. Pre četiri godine albumom „Live in Belgrade“ Norman Beaker Trio instantno je osvojio sve u svetu bluza, naročito hit numerom „Only I Got What Other Guy Want“ koja je obrela na samom vrhu međunarodnih bluz lista.

Pozitivne kritike iz Velike Britanije, preko Nemačke, Belgije do Kanade samo su ponovo potvrdile njegov status ikone i reputaciju jednog od najboljih britanskih bluz muzičara. Tokom 2017. Norman Biker postao je osmi Britanac u 21. veku u Blues Hall of Fame.

Negovao je prepoznatljivi zvuk tokom čitave svoje karijere bilo svirajući solo ili sarađujući sa najvećim muzičarima bluz, rok, džez, soul i pop muzike sa obe strane Atlantika.

Veran ustaljenoj formi, Norman Biker se vraća novim studijskim albumom „We See Us Later“ koji je već zavredio pozitivne rezencije širom sveta. Ploča je plod rada čitavog benda, uključujući učešće maestra na saksofonu Kima Nišikave (Kim Nishikawa) i virtuoza na klavijaturama Nika Stida (Nick Steed), čije je umeće pružili sastavu novu dimenziju.

Norman još jednom pokazuje veštinu kombinujući različite muzičke žanrove poput prvih britanskih R’n’B velikana i umetnika. Iako pesmama odaje počast sopstvenim herojima, a same numere variraju od bluza i roka, preko fanka i džeza do popa, one su nedvosmisleno nose Bikerov potpis i lagano plove od jedne do druge, ostavljajući slušaoca da se pita koje će naredno iznenađenje biti.

Kao gost, na albumu se pojavljuje i Leri Garner (Larry Garner), još jedan Blues Hall of Fame laureat, koji Normanu pravi društvo u pesmi „I Don’t Want A Lover“, kao i Stiv Elis (Steve Ellis), originalni vokal benda The Love Affair koji se pojavljuje u gospel-blues numeri „Time and Tide“.

Ako je „Live in Belgrade“ bio sirov, žestok i kako ga je jedan muzički recenzent opisao „bluz napunjen testosteronima“ ni novo studijsko izdanje nije ništa manje moćno.

Normanovo ogromno iskustvo u produkciji u kombinaciji sa darom ka aranžerskim detaljima u svakoj pesmi samo doprinosi kvalitetu koji se može čuti u svakoj pesmi.

Norman Beaker Trio sastavljen je od veoma cenjenih britanskih muzičara koji su svoj doprinos kompletnoj rokenrol sceni dali koncertnim sviranjem, ili studijskim radom za britanske i svetske velikane.

Koncert će biti održan u organizaciji koncertne agencije Rock svirke.

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.