Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Tom Odell prvi put u Beogradu
Tom Odell
Tom Odell

Tom Odell prvi put u Beogradu

U utorak, 12. februara od 21.00, u Hali sportova „Ranko Žeravica“ nastupiće Tom Odell, muzička senzacija nove generacije, britanski kantautor.

Vanserijski talentovani Tom Odell posle veoma uspešnog nastupa na Exit festivalu 2015. godine, izjavio je da mu je gostovanje u Srbiji ostalu u lepom sećanju i da se raduje što će se ponovo sresti sa ovdašnjom publikom.

„Dečko koji obara s nogu“ verovatno nije ni sanjao da će ga muzika odvesti na ovakve visine kada je, još sa 13 godina u rodnom Čičesteru počeo da piše pesme, to tada za njega „nije bilo cool“. Na sreću miliona fanova širom sveta, shvatio je da je pisanje pesama i talenat za muziku koji je pokazao još kao tinejdžer, njegov život i njegov poziv… i da je itekako „cool“!

Ni ljudima iz posla a ni publici nije mnogo trebalo da shvate kakav talenat imaju pred sobom, pažnju svetske muzičke javnosti skrenuo je na sebe već prvim albumom „Long Way Down“ iz 2013. godine. Lili Alen uporedila ga je sa Dejvidom Bouvijem, Tejlor Svift kaže da je njegov veliki fan i da je uspeo da je obori sa nogu, prestižnu „Ivor Novello“ nagradu za najveća autorska dostignuća dobio je već 2014. godine, odmah posle zaslužene BRIT Critic Choice…

Ali najveća nagrada i najveće priznanje za njegov rad bez sumnje stiže od publike – više nego uspešni nastupi na nekim od najvećih svetskih festivala (Glastonbury, T In The Park, Coachella, Exit…) i rasprodati koncerti širom sveta znak su da je i pesmama sa debi izdanja ali i sa albuma „Wrong Crowd“ iz 2016. godine uspeo da dotakne publiku na pravi način i da je na pravom putu da postane prava i velika svetska zvezda!

Odbrojavanje do trećeg studijskog izdanja započeo je singlom „If You Wanna Love Somebody“, zatim nas je obradovao videom za naslovnu numeru „Jubilee Road“, a od nedavno se vrti i duet sa njegovom dugogodišnom prijateljicom i saradnicom, sjajnom Alice Merton – „Half As Good As You“.

Album „Jubillee Road”, inspirisan životom u engleskom predgrađu, objavljen je sredinom oktobra a sad ćemo te pesme čuti i uživo uz prethodne hitove koje je pevao Tom Odell: „Another Love”, „I Know“, „Grow Old With Me“, „Hold Me“…

Cena ulaznice je 2.200 RSD. (danubeogradu.rs)