Naslovna » Izlasci » Sajmovi » 24. BeoPlantFair: Bašta u srcu grada
BeoPlantFair: Međunarodni sajam hortikulture
BeoPlantFair: Međunarodni sajam hortikulture

24. BeoPlantFair: Bašta u srcu grada

Od 4. do 7. aprila na Beogradskom sajmu biće održan 24. BeoPlantFair – međunarodni sajam hortikulture – pod sloganom „Bašta u srcu grada“.

Ova najmirisnija i najšarenija manifestacija Beogradskog sajma biće predstavljena kroz tri velike tematske izložbe: 22. Izložba lekovitog bilja i preparata od meda – Darovi prirode, 7. Izložba baštenskih i parkovskih mašina i prateće opreme – MotoPlantExpo i 3. Izložba organske proizvodnje – Organic Fest.

Manifestacija posvećena blagodetima i plodovima prirode organizuje se sa ciljem da se u gradskoj sredini sačuva i proširi zelenilo, uveća i ulepša prostor za boravak u prirodi koja pripada čoveku.

Atraktivan ambijent savskog priobalja, cvećem ispunjena hala 5 i eksterijerni prostor Beogradskog sajma, svakog proleća privlače veliko interesovanje posetilaca. Manifestacija nudi savremen pogled na estetiku življenja i idejna rešenja za uređenje vrta, okućnice i balkona, kao i najraznovrsnije usluge i proizvode za ljubitelje cveća i zelenila.

24. BeoPlantFair – četiri celine

Program sajma raspoređen je u četiri celine: Flora, Zeleni dizajn, Darovi prirode i Organic Fest i MotoPlantExpo.

Na izložbi prodajnog karaktera učesnici će predstaviti sve oblasti hortikulture – uzgajanje cveća i cvetnog materijala, proizvodnju sadnica i semenskog materijala, voćarstvo, vinogradarstvo, pčelarstvo, gajenje lekovitog bilja, uzgoj i održavanje zelenih površina, mehanizaciju za hortikulturu, zalivne sisteme, plastenike, sredstva za prehranjivanje i zaštitu biljaka, pejzažnu arhitekturu…

Svakog aprila, koji je i zvanično Svetski mesec pejzažne arhitekture, veliki broj posetilaca upravo na Sajmu hortikulture dobija inspiraciju i ideje za uređenje terasa, balkona, bašti i ozelenjavanje vrtova.

Na sajmu se nudi bogat izbor i mogućnost kupovine direktno od proizvođača sadnica najlepšeg cveća, četinara i ukrasnog bilja, kaktusa, sezonskog cveća, začinskih i aromatičnih biljaka…

Adresa: Bulevar vojvode Mišića 14, hala 5
Radno vreme: 4-6. april, 10.00 – 19.00; 7. april, 10.00 – 17.00
Cena ulaznice: 200 RSD
Parking: 150 RSD po satu

(danubeogradu.rs)