Naslovna » Izlasci » Muzika » Klasika » André Rieu u Beogradu
André Rieu u Beogradu
André Rieu u Beogradu

André Rieu u Beogradu

Popularni André Rieu i Johann Strauss Orchestra nastupiće 22. maja 2019. u beogradskoj Štark areni (Bul. Arsenija Čarnojevića 58).

Uživajte u fantastičnoj mešavini valcera, filmske muzike, mjuzikla, opera i hitova.

Svetska zvezda André Rieu nesumnjivo je jedan od najpopularnijih muzičara našeg doba. Proslavljen kao moderni „kralj valcera“, od Meksika pa sve do Australije, André Rieu je klasa za sebe, sa oko 600.000 gledalaca godišnje nadmašujući čak i superzvezde. Sa svojom bombastičnom predstavom gostovaće u Beogradu u sklopu svoje svetske turneje 2019. godine.

– Muzika i posebno valcer su veoma važan deo mog života – kaže André Rieu. – Ako neki muzički komad dodirne moje srce, dodirnuće i vaše. Ova predivna muzika omogućava mi da svetu donesem veselje i radost života. Sve je dopušteno na mojim koncertima: smejanje, plakanje, ples, pevanje. Emocije su tajna mog uspeha.

André Rieu priređuje savršenu zabavu!

Koncerti ovog muzičara predstavljaju vatromet emocija. Na oko 100 koncerata godišnje, pruža savršenu zabavu sa svetski poznatim, romantičnim i emotivnim melodijama, kao i brojnim iznenađenjima, humorom i vrhunskim međunarodnim solistima.

Zajedno sa njegovim 60-članim orkestrom, najvećim privatnim orkestrom na svetu, harizmatični Holanđanin već više od 30 godina obilazi svet.

Da bi se omogućilo da ogromna produkcija efikasno putuje između kontinenata, čudesni kostimi, instrumenti i scenske struktura postoje u četiri kopije. Više od 40 miliona CD-ova i DVD-ova, 30 pozicija broj jedan i 500 platinskih nagrada, čine da André Rieu bude pravi „maestro masa“, kako ga je nazvao „New York Times“.

Pregledi njegovih YouTube video snimaka prelaze milijardu prikaza do sada. Više od 3,4 miliona obožavalaca prati Kralja valcera na Facebook-u.

Koncert će biti održan u sredu, 22. maja od 20.00.