Naslovna » Izlasci » Muzika » Klasika » Antonio Serano i Konstanca Lehner u Kolarcu
Antonio Serano u Kolarcu
Antonio Serano u Kolarcu

Antonio Serano i Konstanca Lehner u Kolarcu

Na Velikoj sceni Kolarčeve zadužbine u subotu, 9. marta od 20.00, nastupiće Antonio Serano i Konstanca Lehner.

Antonio Serano je majstor na usnoj harmonici, virtuoz na ovom neobičnom instrumentu, jedno od najvećih imena savremenog džeza i jedan od najtraženijih muzičara Španije.

Muzičar impresivnog senzibiliteta i sa velikim teorijskim znanjem, Serano poseduje zapanjujuću raznovrsnost kada je u pitanju bavljenje muzikom, što se ogleda u velikom broju zajedničkih projekata sa različitim umetnicima.

Njegova usna harmonika podjednako dobro se kreće na različitim muzičkim terenima, poput džeza, flamenka, popa i klasične muzike.

Nastupao je sa Barbarom Hendriks i Plasidom Domingom, brojnim klasičnim orkestrima u Evropi, Vintonom Marsalisom, Luom Benetom, Tutsom Tilemansom, Visenteom Amigom. Bio je član poslednje postave ansambla Paka de Lusije i jedan od njegovih omiljenih muzičara. Učesnik slavnog Larija Adlera, danas je najvirtuozniji svirač na hromatskoj usnoj harmonici.

Kao studijski muzičar snimao je sa većinom najvećih pop i rok izvodjača ne samo u Španiji a njegovo ime se nalazi na odjavnim špicama brojnih filmova Pedra Almodovara.

Beogradska publika će imati jedinstvenu priliku da prisustvuje solističkom koncertu klasične muzike na usnoj harmonici. Biće to prvi koncert ovakve vrste na Velikoj sceni Kolarčeve zadužbine.

Uz klavirsku saradnju Konstance Lehner, Serano će na usnoj harmonici izvesti dela latinoameričkih kompozitora de Falje, Sarasatea, Granadosa i Pjacole.

Ulaznice po ceni od 1.600, 1.800 i 2.000 dinara su u prodaji na biletarnici Kolarca. (danubeogradu.rs)