Naslovna » Izlasci » Sport » BEG Runway Run – druga noćna trka na Aerodromu „Nikola Tesla“
BEG Runway Run
BEG Runway Run

BEG Runway Run – druga noćna trka na Aerodromu „Nikola Tesla“

U nedelju, 9. juna 2019, u jedan sat i trideset minuta ujutru, počeće druga noćna trka BEG Runway Run na Aerodromu „Nikola Tesla“.

Organizator je Beogradski maraton u saradnji sa Vinci Airports Serbia i pod pokroviteljstvom Grada Beograda.

Druga trka BEG Runway Run trebalo je da bude organizovana u noći između 31. maja i 1. juna, ali je odložena na nedelju dana. Zbog najavljenog vrlo nestabilnog vremena, mogućih obilnih padavina, zahlađenja i pojačanog vetra, posle konsultacija sa stručnjacima, zajedno sa upravom Aerodroma „Nikola Tesla Beograd“ – organizatori su odložili trku za noć između subote i nedelje, 8. i 9. juna, kada se očekuju znatno povoljniji vremenski uslovi.

Noćna trka na pisti aerodroma trči se na pet kilometara. Učestvovaće oko 1000 trkača, među kojima su neki od najboljih srednje i dugoprugaša iz Srbije.

Direktor Beogradskog maratona Dejan Nikolić najavio je BEG Runway Run:

– Ime trke definiše ono što nas čeka tog vikenda. Zato je ovaj događaj na aerodromu spektakularan i svakako najbrža trka u zemlji na, naravno, najravnijoj trasi. Beogradski maraton već više od 30 godina promoviše trkački pokret, a za trkačke događaje koje organizuje koristi najatraktivnije lokacije. Kroz organizovanje ovakvih događaja Beogradski maraton promoviše trkački pokret kao pokret zdravlja, Beograd i Srbiju.

– Izuzetno se radujem povratku u Beograd i svom ponovnom učešću na BEG Runway Run trci. U takvoj atmosferi svi trkači su se osećali kao da imaju krila. Bilo je to neverovatno iskustvo koje mi je ostalo u najlepšem sećanju. Protrčavanje ispod vodenog luka pre samog ulaska u cilj je bilo nezaboravno i veliko iznenađenje. Tako se, uostalom, dočekuju najveći šampioni pri povratku kući posle ostvarenih velikih sportskih uspeha. Očekujem dobru konkurenciju na trci i bilo bi lepo da me ponovo sačeka vodeni luk pre nego što uđem u cilj – izjavio je Nemanja Cerovac, jedan od najtalentovanijih trkača u Srbiji, dugogodišnji član Atletskog kluba Mladost iz Užica i učenik Slavka Kuzmanovića.

Trka se, da još jednom istaknemo, održava u noći između 8. i 9. juna, u jedan sat i trideset minuta ujutru. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.