Naslovna » Turizam » Beogradska tvrđava – turistička sezona 2019.
Beogradska tvrđava - nova turistička sezona
Beogradska tvrđava - nova turistička sezona

Beogradska tvrđava – turistička sezona 2019.

Posle zimske pauze, Beogradska tvrđava će od ponedeljka, 1. aprila, otvoriti posetiocima vrata svih sedam objekata, a već od subote, 30. marta, počeće i nova sezona u Dino parku.

Iz JP „Beogradska tvrđava“ podsećaju da je park dinosaurusa „Jura avantura“ u prirodnoj veličini, a nalazi se na istoj lokaciji kao i prethodnih godina (kod Stambol kapije na Beogradskoj tvrđavi).

Više od 35 replika, među kojima su i pokretni reptili iz praistorije koji ispuštaju zvuke, ponovo će biti dostupni za istraživanje, fotografisanje i edukaciju mališana.

Osim uživanja u dinosaurusima, „Jura avantura“ nudi i dodatne sadržaje kao što su igraonica na otvorenom, istraživanje i otkopavanje fosilnih ostataka i slično. Park će biti otvoren svakog dana od 10.00 do 20.00, a tokom sezone u njemu će biti organizovane i brojne tematske radionice, predavanja i predstave.

Beogradska tvrđava – znamenitosti

Sahat-kula, Rimski bunar, Veliki barutni magacin, Vojni bunker, Kazamati Vojnog muzeja i Stambol kapija otvoreni su svakog dana od 11.0 do 19.00, dok Kula Nebojša radi od srede do nedelje, od 11.00 do 19.00.

Ulaznice za sedam objekata – Kulu Nebojšu, Veliki barutni magacin, Vojni bunker, Rimski bunar, Kazamate Vojnog muzeja, Sahat-kulu i Stambol kapiju – mogu se kupiti na prodajnim mestima u Galeriji Stambol kapije i u Kuli Nebojša.

Kao i tokom prethodnih sezona, u svakom od otvorenih objekata posetioce će čekati prezenteri Beogradske tvrđave koji će ih upoznati sa objektima, istorijskim okolnostima i razlozima njihovog nastanka, kao i sa postavkom koja se nalazi u njima.

Osim pojedinačnih karata, JP „Beogradska tvrđava“ nudi posetiocima i kupovinu objedinjene ulaznice za pet objekata na Beogradskoj tvrđavi (Kulu Nebojšu, Sahat-kulu, Rimski bunar, Veliki barutni magacin i Vojni bunker) po ceni od 450 dinara (puna cena za pet pojedinačnih karata je 700 dinara), a za studente, đake i penzionere cena je 350 dinara. Objedinjena ulaznica nije vremenski ograničena i ne podrazumeva posetu svim objektima u istom danu.