Naslovna » Izlasci » Festivali » Glumijada u Dečjem kulturnom centru Beograd
Glumijada u Dečjem kulturnom centru Beograd
Glumijada u Dečjem kulturnom centru Beograd

Glumijada u Dečjem kulturnom centru Beograd

Glumijada – međunarodni festival dečje dramske igre biće održan od 29. do 31. marta u Dečjem kulturnom centru Beograd.

Na radost svih onih tinejdžera i mališana koji žele da uče, ali i da se zabave uz pozorište, glumu, film i video produkciju, biće održana četvrta Glumijada.

Kroz predavanja, radionice i pozorišne predstave, svi zainteresovani će imati priliku da besplatno stiču nova znanja i osnovne veštine vezane za režiju, glumu, književnost i kreativno stvaranje.Za dž

Manifestaciju će otvoriti mladi glumac Luka Grbić, dok će radionice, između ostalih, voditi pisac za decu Ljubivoje Ršumović, televizijski urednik i novinar Aleksandar Timofejev, režiser Miroslav Stamatov, NTC predavači Vuk Rajović i Jana Mančić, poznati mladi glumci Vanja Nenadić i Mateja Popović kao i mnogi drugi.

– Glavna tema ovogodišnjeg festival je pozorište improvizacije. To je ujedno završna manifestacija projekta Young Theatre – Kreativne Evrope, čiji je cilj promovisanje pozorišnog izraza među mladima, kao i izazivanje interesovanja kroz improvizaciju i interakciju publike i glumaca – izjavila je Tijana Kesić, direktor festivala.

Glumijada – za sve od pet do… 19 godina

Glumijada je festival revijalnog karaktera na kome se predstavljaju škole glume za decu od pet do 19 godina iz Srbije i regiona.

Izuzetno značajan deo manifestacije su radionice koje vode naši i strani stručnjaci iz sveta pozorišta, književnosti, televizije i filma.

Svojim programom, festival je usmeren na razvijanje kreativnog razmišljanja i veština komunikacije kod dece i mladih, kao i pobuđivanje interesovanja za pozorište i književnost kod svih uzrasta, zbog čega je ulaz na sve predstave i radionice tokom tri dana trajanja festivala besplatan.

Organizatori festivala su škole glume „Umetnička radionica Kesić“, udruženje građana „Moja scena“, Dečji kulturni centar Beograda i sajt Najbolja mama na svetu. Festival je podržao Sekretarijat za kulturu grada Beograda. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.