Naslovna » BG špijun » Gostovanja Zvezdara teatra tokom marta
Gostovanja Zvezdara teatra po Srbiji i inostranstvu (foto: Matija Jovanović)
Gostovanja Zvezdara teatra po Srbiji i inostranstvu (foto: Matija Jovanović)

Gostovanja Zvezdara teatra tokom marta

Glumci Zvezdara teatra naputovaće se tokom marta jer gostuju u nekoliko gradova Srbije i inostranstvu igrajući najpopularnije predstave ovog pozorišta.

Ekipa predstave „Kumovi„, koju čine Dragan Petrović Pele, Danica Maksimović, Branimir Brstina, Milica Mihajlović i Radoslav Milenković, putuje u Novi Sad. Gostovanje je zakazano za 5. mart u „Pozorištu mladih“. Predstava „Kumovi“ rađena je po tekstu i u režiji Dušana Kovačevića.

Hipnoza jedne ljubavi„, jedna od vodećih komedija Zvezdara teatra, gostovaće u Cirihu, u Švajcarskoj. Zbog velikog interesovanja zakazana su dva izvođenja predstave, 8. i 9. marta. Predstava je rađena po tekstu i u režiji Dušana Kovačevića. Jedna od tema prisutna u komadu je odlazak iz Srbije, početak novog života negde daleko, pa će publika iz Ciriha i na taj način moći da se poveže sa ovom bajkovitom pričom o ljubavi. Ova predstava će gostovati i u Novom Sadu 17. marta.

 

Predstava „Bajka o pozorištu“ gostuje 20. marta u Centru za kulturu Lazarevac. Nastao po tekstu Vladimira Đurđevića u režiji Marka Misirače, komad donosi priču o položaju kulture u društvu. Predstava preispituje šta je za nas pozorište, koliko vredi i na koji način u današnje vreme može da opstane. Uloge tumače Tihomir Stanić, Branislav Zeremski, Miodrag Krstović, Vesna Stanković, Petar Strugar / Stefan Radonjić, Iskra Brajović i Snežana Savić.

Krajem meseca predstave Zvezdara teatra biće deo značajnih pozorišnih festivala.

Generalna proba samoubistva„, po tekstu i u režiji Dušana Kovačevića, 25. marta otvara pozorišni festival „Dani komedije“ u Bijeljini. Ovaj festival održava se 18. put ove godine i tokom šest dana trajanja festivala publici će se svako veče predstaviti po jedna pozorišna trupa iz Srbije i Republike Srpske. U komadu „Generalna proba samoubista“ igraju Branislav Lečić, Branimir Brstina, Igor Đorđević i Dubravka Kovjanić.

Na 48. Pozorišnom festivalu najboljih komediografskih ostvarenja Srbije „Dani komedije“ u Jagodini, predstava Zvezdara teatra „Ljubav u Savamali“ nastupiće 26. marta. „Dani komedije“ su jedan od najznačajnijih pozorišnih festivala u Srbiji. Na ovom festivalu koji će trajati od 20. do 27. marta, pozorišni stvaraoci mogu da osvoje neke od najprestižnijih nagrada, poput „Ćurana“ za glumačka ostvarenja, nagrade „Mija Aleksić“ za najbolju predstavu po oceni žirija i mnogih drugih.

Predstava „Korešpodencija“ će učesvovati 27. marta na festivalu „Kovinski pozorišni susreti“ koji se ove godine održava 4. put. Likove pisca Borislava Pekića, u adaptaciji Borislava Mihajlovića Mihiza oživeli su glumci Branislav Lečić, Slavko Štimac, Anica Dobra, Joakim Tasić, Jelena Stupljanin i Branko Vidaković. Predstava, u režiji Gorčina Stojanovića, u Zvezdara teatru je premijerno izvedena 1. februara 2018. godine. Za nešto više od godinu dana osvojila je čak 16 nagrada na prestižnim pozorišnim festivalima.

Martovska gostovanja zaokružiće ekipa predstave „Voz“ koju čine Sergej Trifunović i Voja Brajović. Oni 30. marta gostuju u Oslu, a dan pre u Geteborgu.

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.