Naslovna » Izlasci » Muzika » Klasika » Koncert „Klavirsko nebo UŽIVO“
Klavirsko nebo: Pavle Popov (foto: Srđan Veljović)
Klavirsko nebo: Pavle Popov (foto: Srđan Veljović)

Koncert „Klavirsko nebo UŽIVO“

U petak, 15. marta od 20.00, u Centru za kulturu „Vlada Divljan“ (Mitropolita Petra 8) biće organizovan koncert „Klavirsko nebo UŽIVO“.

Prvi konkurs „Klavirsko nebo“ koji su zajedničkim snagama organizovali Pop depresija i Kišobran uz podršku LP dua završio se krajem septembra prošle godine objavljivanjem kompilacije na kojoj je predstavljeno 17 kompozicija napisanih za klavir autora iz Srbije.

Tim povodom biće održan ovaj promotivni koncert.Za dž

Nastupiće Pavle Popov, Milica Predolac, Andrej Negić, Milica Tegeltija i Luka Ignjatović i Petar Stevanović / Ljubičice.

Ulaz je besplatan uz pozivnice koje mogu da se preuzmu u „Zaokretu“ i „Beopolisu“ (broj pozivnica limitiran je na dve po osobi). Pozivnice možete da dobijete i ako slušate Radio Aparat svakog dana od 10,00 do 14.00. Takođe, na koncertu će moći da se kupi CD „Klavirsko nebo“ po promo ceni.

Šta je Klavirsko nebo?

Inspirisani muzikom koju stvaraju ili interpretiraju Nils Fram, Maks Rihter, Hauška, Olafur Arnalds, Lubomir Melnik, Jan Tirsen, Piter Broderik, Majkl Prajs, LP Duo, Branka Parlić, Tim Heker, Ilja Bešelvi… i pod velikom uticajem nasleđa Filipa Glasa i Erika Satija, idejni tvorci pokrenuli su akciju koja je imala za cilj da na površinu izvuče srpske kompozitore za solo klavir i pijaniste da predstave svoju muziku, impovizacije, kolaže i osećanja.