Naslovna » Izlasci » Film » Novi filmovi u bioskopima (21. mart 2019)
Novi filmovi u bioskopima (21. mart 2019): Crna reka
Novi filmovi u bioskopima (21. mart 2019): Crna reka

Novi filmovi u bioskopima (21. mart 2019)

Crna reka„, „Ceo svet je tvoj„, „Loro„, „Mi„, „Mia i beli lav“ – to su novi filmovi koji će se prikazivati u bioskopima od 21. marta 2019.

Film „Balkanska međa“ predstavili smo prošle nedelje. Dokumentarni film „Svetlosti tiha„, koji takođe ovde predstavljamo, premijerno će biti prikazan 27. marta.

Na OVOM LINKU možete pogledati bioskopske repertoare, a OVDE sinopsise svih aktuelnih filmova u bioskopima ili onih koji su se prikazivali prethodnih godina.

Crna reka

„Crna reka“ je svojevrsni povratak reditelja Erika Zonke u art house vode, koji je napisao i scenario za ovaj film noir na osnovu knjige izraelskog pisca Drora Mišanija „A Disturbing Disappearance“ (Tik Ne’edar).

Slučaj nestanka tinejdžera Denija, poveren je istrošenom detektivu i alkoholičaru. On se posvećuje istrazi u cilju pronalaska momka, iako ne brine o sopstvenom sinu tinejdžeru koji se upliće u trgovinu narkoticima.

Denijev bivši nastavnik postaje neobičajeno zainteresovan za ovaj slučaj i nudi svoju pomoć detektivu.

Originalni naslov: Fleuve noir. Dužina trajanja filma: 113 minuta. Države i godina proizvodnje: Belgija, Francuska / 2018. Žanr: krimi, drama, misterija. Uloge: Vincent Cassel, Romain Duris, Sandrine Kiberlain, Charles Berling, Elodie Bouchez, Christophe Tek, Sadek, Lauréna Thellier. Reditelj: Erick Zonca.

Ceo svet je tvoj

Film je prikazan na Kanskom festivalu i bavi se sudbinom sitnog kriminalca koji sanja o drugačijem životu ali ne može da ga priušti.

Da bi pobegao od svog okruženja, mora da prihvati još jedan poslednji posao koji uključuje Španiju, drogu, Iluminate i dominantnu majku. Glavni junak čini sve moguće da spase glavu, i to na urnebesan način.

Fransoa je sitni kriminalac koji ima svoj san: da postane ekskluzivni distributer sladoleda u zemljama Magreba (Severna Afrika), tj. da se oslobodi kriminala, zasnuje legalni biznis i porodicu.

Njegovi snovi nestaju kada shvati da je njegova dominantna majka Dani prokockala celu njegovu ušteđevinu. Da bi ponovo i brzo zaradio novac za svoje poštene planove Fransoa prihvata posao da za narko dilera iz Španije prihvati pošiljku droge od škotskog kriminalca. U tome treba da mu pomognu bivši robijaš Anri i prelepa Lamija u koju je zaljubljen.

Pošto je Anri stalno u teorijama zavere, a Lamiju zanima samo besplatan put do Barselone, ništa se ne odvija po planu. Akcija prenosa droge propada i Fransoa je dodatno izgubio ogromne pare. Čini sve moguće da spasi glavu i povrati novac i to na urnebesan način.

Originalni naslov: Le monde est à toi. Dužina trajanja filma: 94 minuta. Država i godina proizvodnje: Francuska / 2018. Žanr: komedija, krimi. Uloge: Karim Leklou, Isabelle Adjani, Vincent Cassel. Reditelj: Romain Gavras.

Loro

Ovo je biografija bivšeg italijanskog premijera i biznismena Silvija Berluskonija.

Radnja se odvija uglavnom u njegovoj palati na Sardiniji. Njegova ličnost, politička karijera, skandali, odnos sa njegovom ženom i neobjašnjivo nasleđe prikazani su kroz delimično izmišljene događaje.

Originalni naslov: Loro. Dužina trajanja filma: 157 minuta. Države i godina proizvodnje: Italija, Francuska / 2018. Žanr: biografski, drama. Uloge: Toni Servillo, Elena Sofia Ricci, Riccardo Scamarcio. Reditelj: Paolo Sorrentino.

Mi

Dobitnik Oskara i vizionar, Džordan Pil, vraća se sa novim, košmarnim filmom, koji je napisao, režirao i producirao.

Obala Severne Kalifornije. Na mesto kraj obale mora gde je odrasla, Adelaida se vraća sa mužem i dvoje dece, da svi zajedno provedu idiličan odmor.

Progonjena neobjašnjivom i nerazjašnjenom traumom iz prošlosti i nizom jezivih slučajnosti, Adelaida oseća da joj paranoja dostiže vrhunac i da se nešto jako loše prikrada njenoj porodici.

Posle iscrpljujućeg dana na plaži, porodica se vraća u svoju vikendicu. Kada se tama spustila, Vilsonovi su primetili siluete četiri osobe koje stoje pred njihovom kućom, držeći se za ruke.

„Mi“ je priča o brižnoj porodici koja se bori protiv zastrašujućeg i surovog protivnika: iskrivljene verzije sebe samih.

Originalni naslov: Us. Dužina trajanja filma: 120 minuta. Država i godina proizvodnje: SAD / 2019. Žanr: triler, horor. Uloge: Elisabeth Moss, Lupita Nyong’o, Anna Diop, Yahya Abdul-Mateeen II, Winston Duke. Reditelj: Jordan Peele.

Mia i beli lav

Ovo je emotivna i topla priča o prijateljstvu i ljubavi između mlade devojke i belog lava.

Film je sniman više od tri godine. Pogledajte neverovatno putovanje jedne devojke kroz afričke savane koja želi da svom najboljem prijatelju nađe novi dom.

Originalni naslov: Mia and the White Lion. Dužina trajanja filma: 98 minuta. Države i godina proizvodnje: Francuska, Južna Afrika, Nemačka / 2019. Žanr: avantura, porodični. Uloge: Daniah de Villiers, Mélanie Laurent, Langley Kirkwood, Ryan Mac Lennan, Lionel Newton. Reditelj: Gilles de Maistre.

Svetlosti tiha

Dokumentarni film „Svetosti tiha“ je priča o Starom ruskom groblju u Beogradu i emigrantima koji su posle Oktobarske revolucije došli u naš grad.

Idejni tvorac i reditelj ovog projekta je mati Anastasija, nastojateljica manastira Dobrić koja iza sebe ima više dokumentarnih projekata, od kojih se izdvaja film „Golgota za nezaborav – Kota 937“ o bitki na Mačkovom kamenu.

Po rečima mati Anastasije, motiv za snimanje ovog filma je priča o jednom narodu koji na teritoriji druge države ima svoje groblje, što znači da je taj narod ostao veliki pečat i utkao se u sve aspekte života naroda na čijm je tlu. Jeste Srbija dala utočište ruskim izbeglicama, ali su oni svoje ogromno znanje, kulturu i bogatstvo poklonili srpskoj narodu, ponajviše Beogradu.

Neke od najznačajnijih građevina poput kompleksa na Oplencu, zgrade Vlade, Zejtinlik… projektovao je čuveni ruski arhitekta Nikolaj Krasnov i ostavio Beogradu i Srbiji. Na starom ruskom groblju počivaju velika imena ruske kulture i nauke, pa čak i sam mitropolit Antonije Hrapovicki. Koncepcija filma je u ličnim svedočanstvima, kao i u filmskom na samom groblju, Iverskoj kapeli i spomen kosturnici ruskim vojnicima iz Prvog svetskog rata na Novom groblju u Beogradu.

Originalni naslov: Svetosti tiha. Premijera: 27. mart 2019. (19.00). Dužina trajanja filma: 80 minuta. Država i godina proizvodnje: Srbija / 2019. Žanr: dokumentarni. Rediteljka: Mati Anastasija Nović.

(danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.