Naslovna » BG svaštara » TV i online program » Pickbox: Vikinzi – najavljena poslednja sezona
Pickbox: Vikinzi
Pickbox: Vikinzi

Pickbox: Vikinzi – najavljena poslednja sezona

Moćnu dramsku seriji Vikinzi (Vikings) kanadsko-irske produkcije pratimo već niz godina na internet televiziji Pickbox.

Trenutno uživamo u borbama i skandalima drugog dela pete sezone, ali znamo i kako naši junaci polako idu prema završetku svoje pustolovine.

U borbu za bogove

Stigla je vest da će šesta sezona, koja se trenutno snima u Irskoj, istovremeno biti i poslednja. Prvi deo šeste sezone bi trebalo da se emituje na jesen 2019, dok bi drugi deo poslednje sezone trebalo da se emituje u prvoj polovini 2020. godine.

U najnovijem tizeru koji imamo priliku da vidimo, vikinzi se pripremaju za novi napad, ne samo u svoje ime, već i u ime svojih bogova, što će obradovati obožavaoce nordijske mitologije.

https://www.youtube.com/watch?v=-5PJDDzDI5A

Podsetimo se: vikinzi su se dugo i predano držali svojih verovanja u nordijske bogove poput Odina, vrhovnog boga, Tora, Lokija, Freje…

Šesta sezona Vikinga trenutno se snima u okrugu Viklou u Irskoj.

Brutalna akcija

Scenarista i producent i dalje je autor serije Majkl Herst, koji nam je u poslednjoj sezoni pripremio 20 epizoda – što je broj epizoda i u prethodim sezonama.

Herst je obećao sve brutalniju akciju kojoj se, kao zagriženi fanovi, možemo unapred radovati. O radnji poslednje sezone ne zna se mnogo, ali ono što smo uspeli da otkrijemo govori nam da ćemo gledati kako vikinzi putuju preko Evrope ka Rusiji, a možda čak i Kini, kao i kako Ivar Beskosni, kojeg glumi danski glumac Aleks Heg Andersen, ostavlja svoj trag nakon što je pobegao iz Kategata.

Zanimljiva informacija je i da će Ketrin Vinik, koja glumi ratnicu Lagertu, u poslednjoj sezoni preuzeti jednu potpuno novu ulogu – onu rediteljsku. Popularna glumica će režirati jednu od epizoda, što će biti njen rediteljski debi.

Sve sezone serije „Vikinzi“ mogu da se gledaju na Pickbox-u.