Naslovna » Izlasci » Sport » 26. Dečji maraton u Beo zoo vrtu
25. Dečji maraton
25. Dečji maraton

26. Dečji maraton u Beo zoo vrtu

U subotu, 6. aprila od 11.00, u Beo zoo vrtu biće organizovan 26. Dečji maraton uz besplatan ulaz za posetioce, učesnike i gledaoce do podne.

Najbrži predškolci glavnog grada učestvovaće u trkama na 230 metara. Od 15.000 mališana, koliko ih je po vrtićima bilo u kvalifikacijama, pobednici, dakle njih 150, biće podeljeni u 12 kvalifikacionih trka. Na kraju, najboljih 12 učestvovaće u velikom finalu, navodi se u saopštenju „Beogradskog maratona“, organizatora manifestacije.Za dž

– Samo na premijeri i jednom tokom održavanja događaja, nismo bili domaćini. Dakle, ovo će biti 24. put da se deca takmiče u ovakvom okruženju na obostrano zadovoljstvo, čime smo počastvovani. Tako promovišemo ljubav prema prirodi, zdrav način života i bavljenje sportom – rekao je Srboljub Aleksić, direktor JP „Zoološki vrt“.

Dejan Nikolić, direktor „Beogradskog maratona“, podsetio je da je Evropska atletika proglasila pre deset godina Dečji maraton događajem od posebnog značaja za razvoj atletskog sporta u uzrasnoj kategoriji dece između pet i šest godina.

U 26 godina ovog programa, čiji je cilj Dečji maraton, učestvovalo je ukupno 415.000 dece predškolskog uzrasta, među njima i deca s invaliditetom. U ime Sportskog saveza osoba s invaliditetom, Jelena Radivojević je rekla da deca maraton s nestrpljenjem očekuju i da im mnogo znači.

26. Dečji maraton počinje uobičajeno u 11.00, a superfinale je tačno u podne. (Beoinfo)

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.