Naslovna » BG svaštara » BG Fashion » 45. Belgrade Fashion Week
45. Belgrade Fashion Week (foto: BFW)
45. Belgrade Fashion Week (foto: BFW)

45. Belgrade Fashion Week

U okviru predstojećeg Belgrade Fashion Week-a koji će biti održan od 14. do 20. aprila, očekuje nas veliki broj modnih revija.

Predstaviće se samostalni dizajneri, brendovi i vodeće modne kuće, a organizatori su pripremili bogat edukativni program, kao i izložbe aksesoara i umetničkih fotografija.

Na svečanom otvaranju poznati dizajner Igor Todorović predstaviće najnoviju kolekciju „Karlneval„. Tokom drugog dana, beogradska publika moći će da učestvuje u diskusijama i panelima o održivosti mode i tendencijama savremene modne industrije.

Beogradska nedelja mode nastavlja da podržava razvoj mladih talenata i to ne samo modnih dizajnera, nego i mladih umetnika koji se bave fotografijom. Naime, već tri godine BFW tim uspešno organizuje konkurs BFW Instashot i pruža priliku neafirmisanim, mladim fotografima da njihov rad vide predstavnici vodećih modnih i lifestyle magazina i portala.

Belgrade Fashion Week: Tribute to Milena Dravić

Posebnu pažnju publike nesumnjivo će privući jedinstvena revija posvećena najvećoj ženskoj glumačkoj zvezdi na ovim prostorima i svojevrsnoj ikoni stila – Mileni Dravić. Revija je zamišljena kao upečatljivi tribute, a modele inspirisane legendarnom glumicom nosiće manekeni, glumice i VIP ličnosti.

Poslednja tri dana rezervisana su za dinamičan raspored revija u Belexpocentru, na kojima će svoje autorske kolekcije prikazati najznačajnija kreatorka imena, poput Boška Jakovljevića, Ane Ljubinković, Budislave Keković, Jasmine Vujović, Aleksandre Lalić, Svetlane Jaćović, Sonje Jocić i mnogih drugih.

Nemanja Đorđević, pobednik BFW Instashot konkursa sa prethodnog Fashion Week-a imaće izložbu svojih modnih fotografija, u atraktivnom prostoru BFW Choice koji se nalazi u Rajićeva SC.

Tradicionalna izložba modnih detalja ponovo će okupiti brojne poznate dizajnere i brendove, a biće održana u foajeu Belexpocentra ispred centralnog prostora u kom će se odigrati najveći broj modnih revija.

Kao društveno odgovorni projekat, biće nastavljena edukativna akcija „Jači od straha“ sa ciljem da na kreativan način informiše i edukuje javnost o brobi protiv kancera.

45. Belgrade Fashion Week će zvanično biti završen svečanom dodelom nagrada najboljim učesnicima koja će biti upriličena sredinom maja.

Program manifestacije pogledajte na ovom linku. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.