Naslovna » Izlasci » Sport » Beograd: Finalni turnir Svetske lige u vaterpolu
Finalni turnir Svetske lige u vaterpolu
Finalni turnir Svetske lige u vaterpolu

Beograd: Finalni turnir Svetske lige u vaterpolu

Finalni turnir Svetske lige u vaterpolu biće održan od 18. do 23. juna u Beogradu, a reprezentacije će biti podeljene u dve grupe.

U „A“ grupi su Mađarska, Japan, Španija i Kazahstan. U „B“ grupi će igrati Srbija a protivnici će biti Hrvatska, Australija i Kanada.

Organizatori turnira su Vaterpolo savez Srbije i Grad Beograd, a utakmice će se igrati na bazenu SRC „Tašmajdan“.

Osvajač turnira u Beogradu biće učesnik narednih Olimpijskih igara. Naša reprezentacija osvajala je ovaj turnir devet puta. Samo je jednom Srbija bila domaćin završnog turnira Svetske lige, kada je 2010. u Nišu osvojila prvo mesto.

MeridianBet - prvi tiket - baner
Klađenje je zabranjeno za mlađe od 18 godina!

Finalni turnir Svetske lige u Beogradu biće uvertira za Svetsko prvenstvo u vaterpolu koje se igra od 15. jula u Južnoj Koreji.

Finalni turnir Svetske lige: U Beogradu po novim pravilima

Vaterpolo se, od početka ove godine, igra po novim pravilima. Jedno od važnijih je da posle kornera i isključenja tim koji je u napadu ima 20 sekundi.

Sada je moguće i da se golovi postižu direktno iz slobodnog udarca van šest metara, kao i iz ugla ili plivanjem iz kornera i šutem. Omogućene su i „leteće zamene“ do linije sredine bazena, dva tajm-auta, a i golman može da krene u napad i da prepliva u drugi deo bazena. Prekršaj će se izdvoditi sa mesta gde je faul napravljen, osim ako je prekršaj bio unutar dva metra od gola.

Kao i u drugim sportovima, uvedena je video kontrola (VMS), pa će sudije gledati da li je lopta prešla gol-liniju i da li je bilo grubih prekršaja. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.