Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Francuski muzičar Arthur H u Kombank dvorani
Arthur H (Artur Aš)
Arthur H (Artur AÅ¡)

Francuski muzičar Arthur H u Kombank dvorani

U petak, 10. maja od 20.00, u Kombank dvorani francuski muzičar Arthur H (Artur Aš) predstaviće svoj novi album „Neobuzdana ljubav“.

Beogradska publika će moći da uživa u iskrenoj i strasnoj ljubavnoj ispovesti ovog poznatog šansonjera.

Arthur H je poznat kao muzičar koji na koncertima stvara prisnu i toplu atmosferu, koja diže publiku na noge, pa se često koncertne dvorane pretvaraju u plesne. Na tragu čuvenih francuskih šansonjera, Arthur H je izgradio svoj jedinstveni i prepoznatljiv stil. Svi zaljubljenici u smooth jazz i elektronsku muziku ne bi trebalo da propuste ovaj koncert.

Karte su u prodaji na blagajni Kombank Dvorane i na svim prodajnim mestima Ticket Vision-a.

Arthur H – ukratko

Artur Higelin (1966) rođen je u Parizu. Poznat je pod umetničkim imenom Arthur H. On je pijanista, tekstopisac i pevač, jedan od najboljih savremenih francuskih kantautora, a i glumio je u nekoliko filmova.

Njegov život su putovanja koje on pretače u muziku. Posle putovanja u Zapadnu Indiju, studirao je muziku u Bostonu pre nego što se vratio u Pariz i razvio svoj veoma ličan muzički stil. Po povratku u Pariz, počeo je i da komponuje.

Prvi album objavio je 1990. godine. Najpoznatiji singl „Zaljubljena bokserka“ (La boxeuse amoureuse) je iz 2017. godine, dok najnoviji album „Neobuzdana ljubav“ (Amour Chien Fou) datira iz 2018. godine.

Višestruki je dobitnik francuske nagrade Muzičke pobede (Les Victoires de la Musique) za najbolji pop-rok album.

Njegovo pevanje obeležava zavodljiva muzikalnost prošarana strašću i ravnodušnošću, koja, iako karakteristična za francuski stil, prevazilazi granice jezika.

Poznata francuska spisateljica Delfin de Vigan (Delphine De Vigan) napisala je knjigu o njemu, „Muzika reči“ (La musique des mots). (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.