Naslovna » Izlasci » Sajmovi » ITkonekt: Sajam zapošljavanja za IT stručnjake i predavanja
ITkonekt: Sajam zapošljavanja za IT stručnjake i predavanja
ITkonekt: Sajam zapošljavanja za IT stručnjake i predavanja

ITkonekt: Sajam zapošljavanja za IT stručnjake i predavanja

Tokom vikenda, 13. i 14. aprila, u Belexpocentru na Novom Beogradu biće održana konferencija ITkonekt uz sajam zapošljavanja.

Jedan od najtraženijih IT predavača na svetu, Robert Martin, poznatiji kao Uncle Bob, doputovaće ovog aprila u Beograd. IT-jevci će u okviru konferencije ITkonekt moći da čuju upravo Martina, čoveka koji je osmislio agilni pristup dizajnu softvera i koji se smatra liderom u softverskoj industriji.Za dž

Organizatorke konferencije ITkonekt, Milica Nastasić i Milica Radović-Mandić, ističu da Uncle Bob prvi put dolazi u Srbiju i na Balkan uopšte.

– Uncle Bob se bavi programiranjem od 1970. godine, a tokom skoro pola veka u IT sektoru, objavio je više desetina stručnih knjiga i članaka koje IT stručnjaci širom sveta koriste kao obaveznu literaturu. Takođe, on važi za jednog od najboljih predavača na svetu, a za njegovo predavanje u Srbiji vlada veliko interesovanje među IT-jevcima iz čitavog regiona. Do ITkonekt-a je ostalo još nekoliko nedelja, a već je rezervisano 70 odsto karata – napominje Milica Nastasić.

ITkonekt: Mesec u IT-ju

Ove godine ITkonekt organizuje takozvani „Mesec u IT-ju“ tokom koga će u pet gradova prirediti pet IT konferencija i pet IT sajmova zapošljavanja.

Pored održane konferencije u Novom Sadu ITkonekt će obići i Beograd (13. i 14. aprila, Belexpo centar), Niš (20. aprila, Oficirski dom), Kragujevac (24. aprila, hotel Kragujevac), a stići će i do Zagreba (14. aprila, hotel Sheraton).

– Konferencije su namenjene iskusnim programerima – seniorima, pa smo se osim Uncle Boba potrudili da dovedemo i druge poznate predavače među kojima su Minko Gečev iz Google-a, Gerald Venzl iz Oracle-a, Džoš Long iz Spring tima i Asim Husain iz Microsofte-a – objašnjava Milica Radović-Mandić.

Ona dodaje da će se na sajmovima zapošljavanja, IT-jevcima predstaviti neki od najpoželjnijih poslodavaca:

– Učešće na sajmu je besplatno, a zbog kvalitetnog sadržaja očekujemo da ITkonekt 2019 premaši prošlogodišnju cifru od 5500 posetilaca.

Više informacija pronađite OVDE. (danubeogradu.rs)