Naslovna » BG servis » Kolarčeva i Trg republike zatvoreni, izmene u saobraćaju
Kolarčeva i Trg republike zatvoreni, izmene u saobraćaju
Kolarčeva i Trg republike zatvoreni, izmene u saobraćaju

Kolarčeva i Trg republike zatvoreni, izmene u saobraćaju

Počela je druga faza radova u centru Beograda zbog čega će Kolarčeva i Trg republike biti zatvoreni za putnički saobraćaj i javni gradski prevoz.

Gradski sekretar za saobraćaj Dušan Rafailović izjavio je da veliki projekti, kao što je rekonstrukcija glavnog gradskog trga, zahtevaju zatvaranje pojedinih ulica i izmene u saobraćaju i ističe da će gradska vlast uložiti sve napore da se do 1. septembra ponovo uspostavi redovan režim saobraćaja.

Rafailović podseća da je Trg Republike jedno od glavnih saobraćajnih čvorišta u prestonici, tako da je bilo neophodno da se zbog radova uvede privremeni režim saobraćaja koji će, kako kaže, uticati na navike građana.Radovi u toku

– To su neminovnosti i zato se izvinjavamo našim sugrađanima i apelujemo na njih da imaju razumevanja za ono što radimo. Godinama unazad se nisu radili ovako ozbiljni projekti koji zahtevaju da se zatvaraju ulice i uvodi privremeni režim saobraćaja – rekao je Rafailović.

On je savetovao vozačima da od danas iz pravca Slavije ka Trgu i Terazijskom tunelu koriste alternativne pravce kao što su ulice Svetozara Markovića i Kneza Miloša, kao i Bulevar kralja Aleksandra.

Napomenuo je i da će Ulica Braće Jugovića, u potezu kraj Doma vojske, biti dvosmerna za razliku od dosadašnjeg režima i da će biti dozvoljeno skretanje iz Francuske ulice ka tunelu i Bulevaru kralja Aleksandra.

– Iz pravca Brankovog mosta, da bi se rasteretio tunel dozvoljeno je skretanje u Prizrensku ulicu do Terazija odakle se može skrenuti desno ka Ulici kralja Milana ili levo ka Trgu Nikole Pašića – objasnio je Rafailović.

Izmene u javnom gradskom prevozu

Izmenjen je i režim javnog prevoza, a okretnica za autobuse i trolejbuse je izmeštena sa Studentskog trga kod Palate Albanija. Tu će biti polazna stanica za autobusku liniju 31 i još dve linije koje će saobraćati do Slavije.

Do sredine juna trolejbusi će imati poseban režim saobraćaja preko privremeno izgrađene mreže. Od 7.00 do 20.00 neće biti u saobraćaju kako bi se u tom periodu odvijali radovi na Trgu Republike.

Takođe, biće skraćene trase za trolejbuske linije 21, 22 i 29 koje će saobraćati do Slavije.

Osim na Trgu republike, trenutno se izvode radovi i na Topličinom vencu, a uskoro će početi radovi u ulicama Kraljice Marije i Cara Dušana kada će, takođe, biti uvedene određene izmene u saobraćaju.

Gradska vlast navode da će do 1. septembra biti završeni radovi i ponovo biti uspostavljen redovan režim saobraćaja u centru Beograda.

Ukratko…

  • Uspostavlja se linija 22A
  • Linije 21, 22 i 29 saobraćaju do Trg Slavija
  • Ukidaju se linije 19, 28 i 41
  • Okretnica za autobuse i trolejbuse kod Palate Albanija
  • Pojačava se linija 40
  • Braće Jugović kod Doma Vojske Srbije – dvosmerna
  • Radovi traju do 1. septembra 2019.

Kolarčeva i Trg republike zatvoreni, izmene u saobraćaju

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.