Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Koncert „Zoran peva Arsena“ u Kombank dvorani
Koncert "Zoran peva Arsena" u Kombank dvorani
Koncert "Zoran peva Arsena" u Kombank dvorani

Koncert „Zoran peva Arsena“ u Kombank dvorani

Koncert „Zoran peva Arsena“ biće održan 15. novembra 2019. u Kombank dvorani, a pored Zorana Predina nastupiće i Damir Kukuruzović Django group.

Slovenački pevač i tekstopisac Zoran Predin predstaviće se domaćoj publici.

Predin će Beograd posetiti u sklopu regionalne turneje, posle izlaska 40 studijskog izdanja „Zoran peva Arsena“ u godini u kojoj istovremeno slavi 40 godina svoje uspešne karijere. Posle promocije novog albuma i nove knjige „Glavom kroz zid“, kao i gala koncerta u koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog, Predin sa Dedićem dolazi u Beograd.

Zoran Predin je u protekle četiri decenije sarađivao sa brojnim muzičarima i oprobao se u raznim pravcima, pisao muziku za pozorišne predstave i filmove i nastupao po celom svetu. Kako kaže uoči svoje turneje: „Najbolje tek dolazi“.

Na sceni će uz Predina zablistati i Damir Kukuruzović Django group koji su svojevrstan omaž muzici Djanga Reinhardta i Stephanea Grappellia koji su obeležili evropsku muzičku scenu 20. veka. Sam Kukuruzović već dugi niz godina slovi kao jedan od najvernijih Djangovih sledbenika.

Bend čine Damir Kukuruzović (gitara), Bruno Urlić (violina), Mislav Čehaić (gitara) i Željko Bilbija (bas gitara).

Kukuruzovićev bend nastupao je na svim relevantnim festivalima u zemlji i široj regiji promovišući tradiciju Djangove muzike i džeza.

Album „Zoran peva Arsena“ – jedinstveni klasici!

Za album „Zoran peva Arsena“, Predin je kao Arsenov prijatelj, kolega i srodna poetska duša iz njegovog šarolikog opusa odabrao 12 pesama od kojih su dve već predstavljene kao singlovi: „Kuća pored mora“ i „Pamtim samo sretne dane“.

Ovo izvanredno delo nastalo je u saradnji sa Damirom Kukuruzovićem i pratećim bendom Django Group, dok se kao poseban gost pridružio i Arsenov sin, Matija Dedić.

Stručna javnost album ocenjuje kao spoj jedinstvenih, vrhunskih interpretacija Dedićevih klasika, koje „uz unesene posebne emocije, naglašavaju stara, ali dodaju i neka nova značenja. Slovenski kantautor koji je s preminulim Dedićem delio sudbinu ‘pesnikovog bratića’, smisao za humor i kantautorsku kob u album je utkao sve ono što ga je povezivalo i bližilo Arsenu“.

Novinske kritike album opisuju na sledeći način: „Doživljaj džipsi svinga, kantrija i starogradskog zvuka u akustičnom izvođenju pre svega privlači ukusom stvarnog života u kom Arsenove pesme ponovo dobijaju životna, prirodna i izvorna značenja, koja su mnogi zaboravili slušajući ih kao evergrin“.

Ulaznice su u prodaji na blagajni Kombank dvorane. (danubeogradu.rs)