Izdvajamo
Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Koncert „Zoran peva Arsena“ u Kombank dvorani
Koncert "Zoran peva Arsena" u Kombank dvorani
Koncert "Zoran peva Arsena" u Kombank dvorani

Koncert „Zoran peva Arsena“ u Kombank dvorani

Koncert „Zoran peva Arsena“ biće održan 20. novembra 2019. u Kombank dvorani, a pored Zorana Predina nastupiće i Matija Dedić.

Slovenački pevač i tekstopisac Zoran Predin predstaviće se domaćoj publici sa slavnim hrvatskim pijanistom.

Predin će Beograd posetiti u sklopu regionalne turneje, posle izlaska 40 studijskog izdanja „Zoran peva Arsena“ u godini u kojoj istovremeno slavi 40 godina svoje uspešne karijere. Posle promocije novog albuma i nove knjige „Glavom kroz zid“, kao i gala koncerta u koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog, Predin sa Dedićem dolazi u Beograd.

Zoran Predin je u protekle četiri decenije sarađivao sa brojnim muzičarima i oprobao se u raznim pravcima, pisao muziku za pozorišne predstave i filmove i nastupao po celom svetu. Kako kaže uoči svoje turneje: „Najbolje tek dolazi“.

Album „Zoran peva Arsena“ – jedinstveni klasici!

Za album „Zoran peva Arsena“, Predin je kao Arsenov prijatelj, kolega i srodna poetska duša iz njegovog šarolikog opusa odabrao 12 pesama od kojih su dve već predstavljene kao singlovi: „Kuća pored mora“ i „Pamtim samo sretne dane“.

Ovo izvanredno delo nastalo je u saradnji sa Damirom Kukuruzovićem i pratećim bendom Django Group, dok se kao poseban gost pridružio i Arsenov sin, Matija Dedić.

Stručna javnost album ocenjuje kao spoj jedinstvenih, vrhunskih interpretacija Dedićevih klasika, koje „uz unesene posebne emocije, naglašavaju stara, ali dodaju i neka nova značenja. Slovenski kantautor koji je s preminulim Dedićem delio sudbinu ‘pesnikovog bratića’, smisao za humor i kantautorsku kob u album je utkao sve ono što ga je povezivalo i bližilo Arsenu“.

Novinske kritike album opisuju na sledeći način: „Doživljaj džipsi svinga, kantrija i starogradskog zvuka u akustičnom izvođenju pre svega privlači ukusom stvarnog života u kom Arsenove pesme ponovo dobijaju životna, prirodna i izvorna značenja, koja su mnogi zaboravili slušajući ih kao evergrin“.

Ulaznice su u prodaji od 16. aprila na blagajni Kombank dvorane. (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.