Naslovna » Izlasci » Akcije » Međunarodni dan džeza: Jazz Crawl 2019
Međunarodni dan džeza: Jazz Crawl
Međunarodni dan džeza: Jazz Crawl

Međunarodni dan džeza: Jazz Crawl 2019

Četvrtu godinu zaredom Beograd će biti domaćin kulturnog događaja Jazz Crawl, koji se organizuje 30. aprila na Međunarodni dan džeza.

Jazz Crawl je festivalski koncept koji podrazumeva kretanje izvođača i publike od mesta do mesta dešavanja.

Za razliku od velikih džez festivala čiji je program dirigovan dešavanjima na muzičkom tržištu, Jazz Crawl je intimna muzička priča u kojoj je organizator uklopio džez umetnike u ekskluzivne sastave samo za to veče.Za dž

Dodatna dinamika događanja dobija se razmenom izvođača između dva koncertna bloka i neposrednom komunikacijom sa publikom u klupskom okruženju.

Ovu manifestaciju organizuju profesionalni džez muzičari i entuzijaste okupljene u udruženje Beogradski džez servis. Pored Jazz Crawl-a u planu im je i realizacija drugih projekata koji afirmišu džez kulturu u Beogradu i komuniciraju sa kulturnim centrima u regionu i šire.

Program počinje u 18.00 i traje do kasno u noć. Nastupiće više od trideset najeminentnijih džez muzičara poput Miloša Krstića, Save Miletića, Luke Ignjatovića, Ljube Paunića, Predraga Revišina, Maksa Kočetova i mnogih drugih. Najboljim beogradskim džezerima će se priključiti i specijalni gost iz Slovenije – trombonista Matijaž Mikuletić.

Ulaz na sve koncerte je besplatan.

Jazz Crawl – program

Utorak, 30. april
18.00-22.00… Dorćol plac
20.00-24.00… Telma, Jazz bašta, Das Boot, 25th Bar
00-2.00… Jam Session – 25th Bar

(danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.