Naslovna » Izlasci » Pozorište » MP „Duško Radović“: Premijera predstave „Bajka o čarobnom kamenu“
MP "Duško Radović": Bajka o čarobnom kamenu (foto: Z. Sinobad)
MP "Duško Radović": Bajka o čarobnom kamenu (foto: Z. Sinobad)

MP „Duško Radović“: Premijera predstave „Bajka o čarobnom kamenu“

Danas, 24. aprila od 20.00, u Malom pozorištu „Duško Radović“ biće održana premijera lutkarske predstave za decu „Bajka o čarobnom kamenu„.

Poslednja premijera u sezoni ovog pozorišta pripala je predstavi pisca i reditelja Davora Dragojevića, koga je inspirisala bugarska narodna bajka. Pored drugih pouka obrađene su teme poput prijateljstva, hrabrosti, zahvalnosti, praštanja ali i alavosti i izdaji.

Total dizajn predstave (lutke, kostim, scena) osmislila je Zorana Milošaković Tasić, muziku je komponovao Ljubomir Stefanović, koreograf je Vesna Dubak Lukić, dok je za scenske efekte bio zadužen Tomislav Magi.

U predstavi igraju Nenad Radović (Deda Pavle), Ivana Adžić (Pače Žućko), Sandra Rodić Janković (Mače Mica), Bogdan Bogdanović (Komšija Ivan) i Katarina Dimitrijević (Kraljica Guštera), a predstava je namenjena deci starijoj od tri godine.

Lutkarska predstava „Bajka o čarobnom kamenu“ je peta premijera u Malom pozorištu „Duško Radović“ u sezoni 2018/19, kojoj su prethodile „Karlson s krova“, „Veliki odmor“, „Priča o Svetom Savi“ i „Čudotvorno kresivo“.

Malo pozorište „Duško Radović“ za novu setonu, od oktobra 2019, priprema obilje sadržaja kojima će obeležiti sedamdeset godina postojanja. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.