Naslovna » Izlasci » Muzika » Klasika » Muzikon, u čast proleća: Buđenje
Kamerni orkestar Muzikon
Kamerni orkestar Muzikon

Muzikon, u čast proleća: Buđenje

Kamerni orkestar Muzikon u čast proleća izvešće koncert „Buđenje“ u Velikoj sali Zadužbine „Ilija M. Kolarac“ u četvrtak, 25. aprila od 20.00.

Treći koncert „Level Up!“ sezone predvodiće gostujući muzičari iz Holandije – koncertmajstor kamernog orkestra Concertgebouw Jelena Ristić (violina) i solista Arnhem filharmonije Brahm Kreftmeijer (oboa).

Muzikon će publici prirediti „Buđenje“ uz izrazita koncertna dela baroka i predivnu Simfoniju broj 29. W. A. Mocarta. Pored sjajnih gostiju iz Holandije na ovom koncertu gostuju i hornisti Mihajlo Bulajić I Teodor Blagojević, kao i oboistkinja Jelisaveta Pešić.

Jelena Ristić je po završetku studija u Novom Sadu upisala Master studije na Konzervarorijumu Amsterdam u klasi profesora Ilje Gruberta. Već za vreme studija pobeđuje na audiciji za jednog od koncertmajstora u filharmoniji Arnhem u Holandiji.

Kao koncertmajstor često gostuje u Danskoj u orkestrima Kopenhagen filharmonija i Odense filharmonija. Od 2013. stalni je član prvih violina Royal Concertgebouw orchestra (Kraljevski orkestar Holandije) I koncertmajstor je kamernog orkestra u sastavu Concertgebouw. Kao solista nastupa sa orkestrima širom Holandije, dok je za vreme školovanja u Srbiji nastupala sa Niškim simfonijskim orkestrom i Novosadskim akademskim orkestrom. Kao član orkestra Concertgebouw nastupa širom sveta sa najboljim svetskim solistima i dirigentima sadašnjice.

Brahm Kreftmeijer je završio studije oboe na konzervatorijumu Utrecht – Holandija u klasi profesora Ernesta Rombout. Kao vrlo mlad muzičar postaje prva solo oboa Arnhem Filharmonije iz Holandije i redovno gostuje u orkestrima Royal Concertgebow orkestra i Roterdam filharmonije.

U orkestru Combattimento Amsterdam nastupa isključivo kao solista, a sa njima je snimio i brojne albume. Sa orkestrom Combattimento nastupao je na svim kontinentima. Član je renomiranog kamernog duvačkog ansambla Hexagon. Docent je na fakultetu Artez (Arnhem, Zwole, Enschede) na odseku oboe. (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.