Naslovna » Izlasci » Film » Novi filmovi u bioskopima (2. maj 2019)
Novi filmovi u bioskopima (2. maj 2019): Suton
Novi filmovi u bioskopima (2. maj 2019): Suton

Novi filmovi u bioskopima (2. maj 2019)

Suton, Uništiteljka, Zavedi me ako možeš – to su novi filmovi koji će se prikazivati tokom praznika u domaćim bioskopima od 2. maja 2019. godine.

Film Krajnje poremećen prikazivaće se u bioskopima od 3. maja, a animirani Manu munja će imati premijerni vikend 4. i 5. maja (u bioskopima od 9. maja).

Opise filmova koji su u bioskopima a koje smo ranije predstavili pronađite na OVOM LINKU, a bioskopske repertoare objavljujemo OVDE.

Suton

Mađarski film „Suton“ drama je koja prikazuje varljivo vreme u Budimpešti neposredno pred početak Prvog svetskog rata. Film koji je bio jedan od najgledanijih ostvarenja na prethodnom Festivalu autorskog filma publika će imati prilike da vidi u bioskopima od 2. maja.

Priča prati mladu devojku koja želi da radi u legendarnoj prodavnici šešira Leiter – prodavnici koja je nekada bila u vlasništvu njenih roditelja. Kada novi vlasnik odbije da je zaposli, ona započinje potragu za svojom izgubljenom prošlošću.

Reditelj Laslo Nemeš, poznat po filmu „Šaulov sin“ (nagrada Oskar za najbolji strani film) odlučio je da zaroni u prošlost svog naroda i da kroz priču o misterioznoj ženi, izgubljenoj u Budimpešti, istraži nedostatke evropske civilizacije. Društvena previranja iz 1913. godine, projektovana u elegantnoj prodavnici šešira, nagoveštavaju vreme umirućeg austrougarskog carstva.

Film „Suton“ ponovo spaja reditelja Nemeša i mladu glumicu Juli Jakab za koju ističe da na filmu izgleda uverljivo, kao da je izašla iz vremenske mašine. Reditelj kaže da ga privlači ovo poglavlje istorije jer je obeležilo ključno vreme u formiranju Evrope i porastu ekstremizma i na mnogo načina odzvanja u sadašnjim vremenima.

Originalni naziv filma: Napszállta. Dužina trajanja filma: 142 minuta. Države i godina proizvodnje: Mađarska, Francuska. Žanr: drama. Uloge: Susanne Wuest, Vlad Ivanov, Juli Jakab. Reditelj: László Nemes.

Uništiteljka

U novom krimi trileru Karin Kusame, prijem obeležene novčanice pokreće iskusnu detektivku policije Los Anđelesa, Erin Bel na opasno putovanje.

Ona mora da pronađe ubicu i vođu bande, Silasa, i konačno se pomiri sa svojom prošlošću. Pritom se ponovo susreće sa članovima bande, čiji je član nekada bila kao agent FBI-a na tajnom zadataku koji se katastrofalno završio i uzeo težak emocionalni i fizički danak nad njenim životom.

Tokom opsesivne potrage, Bel je preplavljena uspomenama na tajni zadatak u okviru Silasove bande. Posebno bolne su njene uspomene na Krisa, partnera iz FBI-a s kojim je imala strasnu romansu.

Originalni naslov: Destroyer. Dužina trajanja filma: 123 minuta. Država i godina proizvodnje: SAD / 2018. Žanr: akcija, drama, triler. Uloge: Nicole Kidman, Toby Kebbell, Tatiana Maslany, Sebastian Stan. Reditelj: Karyn Kusama.

Zavedi me ako možeš

Ovo je netipična romantična komedija koja unosi romansu u svet politike.

Varnice krenu da sevaju kada se Fred Flarski sretne s devojkom iz snova koja je ujedno njegova bivša dadilja – Šarlot Fild – a sada popularna američka političarka. Šarlot ima ambiciju da se kandiduje za predsednicu SAD-a pa zamoli Freda da joj pomogne pri pisanju govora.

Izraz ‘međunarodni odnosi’ poprimi potpuno novo značenje kada se smotani novinar spetlja s uglednom državnom sekretarkom i preokrene ceo njen svet naopako. Posle lude zajedničke noći u Parizu, Šarlot shvati da se zaljubljuje u svog puno opuštenijeg saradnika i da bi njihova vruća avantura mogla da naškodi celoj njenoj političkoj karijeri.

Originalni naslov: Long Shot. Dužina trajanja filma: 115 minuta. Država i godina proizvodnje: SAD / 2019. Žanr: komedija. Uloge: Charlize Theron, Seth Rogen, O’Shea Jackson Jr, Andy Serkis, June Diane Raphael. Reditelj: Jonathan Levine.

Krajnje poremećen

U duhu filma „Uhvati me ako možeš“, zasnovan na instinitim događajima, Zek Efron igra Teda Bandija, najozloglašenijeg serijskog ubicu na svetu.

Film je ispričan iz ugla Tedijeve dugogodišnje devojke Liz, koja je godinama poricala optužbe protiv Bandija, ali ga je na kraju predala policiji. Kada se našao u pritvoru, Bandi izvodi veoma smeo beg, posle koga biva uhvaćen i sudi mu se za ubistvo.

Sam svoj advokat, Bandi skoro da će izbeći smrtnu kaznu, ali na kraju je ipak osuđen na istu. Tek pred samu smrt, Liz i ostatak sveta spoznaju stvaran obim njegovih mnogobrojnih krvoločnih zlodela.

Originalni naslov: Extremely Wicked, Shockingly Evil, and Vile. Dužina trajanja filma: 108 minuta. Država i godina proizvodnje: SAD / 2019. Žanr: biografski, drama, krimi. Uloge: Zac Efron, Lily Collins, Kaya Scodelario, Jeffrey Donovan, John Malkovich. Reditelj: Joe Berlinger.

Manu munja

Manu odrasta verujući da je galeb, kao njegovi roditelji Iv i Blanš, i brat Luka. Trudi se da pliva, lovi ribu i leti poput njih, ali izgleda da nije mnogo nadaren. Na prvom času letenja otkriva da je usvojen i da pripada retkoj vrsti ptica – čiope, koje nisu u dobrim odnosima sa galebovima.

Posle velikog šoka, Manu upoznaje pripadnike svoje vrste koji mogu da skakuću po vazduhu, baš kao i on. Tada saznaje da oni imaju i posebnu moć da predosete oluju. Manu leti sa njima i uživa. Hrabar je i odlučan da spasi jaja svoje vrste od pacova koji ih kradu.

Živeći sa galebovima, naučio je još neke veštine koje su mu sada dobrodošle. Nažalost, njegovog brata Luku jednog dana povredio je pacov, zbog čega je okrivljen Manu. On ne shvata neprijateljstvo između galebova i čiopa, i odlučuje da zauvek ode, ali ubrzo će početi da tuguje za porodicom. I baš tada, predosetiće da se sprema veliko nevreme, zbog čega će se vratiti da upozori galebove na opasnost.

Oni mu, međutim, ne veruju i upadaju u oluju. Pred Manuom je sada težak zadatak. Mora brzinom munje da ubedi drugare čiope da se pomire sa galebovima, kako bi ih spasli iz oluje i tako zajedno naučili lekciju o poštovanju različitosti.

Originalni naslov: Manou the Swift. Dužina trajanja filma: 88 minuta. Država i godina proizvodnje: Nemačka / 2018. Žanr: animirani, porodični. Sinhronizacija: Lena Kovačević, Ognjen Drenjanin, Branislav Platiša, Vladimir Vasilić. Reditelji: Andrea Block, Christian Haas.

(danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.