Naslovna » BG svaštara » Politika » Protest „Jedan od pet miliona“, 13. april 2019.
Protest "Jedan od pet miliona"
Protest "Jedan od pet miliona"

Protest „Jedan od pet miliona“, 13. april 2019.

U subotu, 13. aprila 2019. od 15.00, najavljen je protest „Jedan od pet miliona“ (#1od5miliona) pod sloganom „Svi kao jedan“.

Organizatori su iz građanskog protesta koji traje od decembra prošle godine i opozicionih stranaka koje podržavaju proteste.

Potpisnici Sporazuma sa narodom ocenili su da vlast nije ispunila nijedan zahtev opozicije i organizatora protesta „Jedan od pet miliona“ i pozvali ljude iz cele zemlje da se okupe u prestonici i da „ne odustanu od borbe za normalnu Srbiju“, kako su naveli u saopštenju.

Ispred Doma Narodne skupštine biće okupljeni građani koji su „protiv manipulacije i laži, protiv straha i pretnji, protiv ponižavanja i bede, svako različit a svi kao jedan od pet miliona“. Organizatori protesta pozvali su građane iz cele Srbije, da se 13. aprila okupe u Beogradu i da „iskažu svoje nezadovoljstvo kao i stav zbog koga već mesecima hrabro i dostojanstveno šetaju“.

Profesor FPU, Čedomir Čupić, takođe je pozvao građane da se okupe u što većem broju u subotu:

https://www.facebook.com/1od5miliona/videos/291254181769806/

 

U trenutku objavljivanja ovog teksta nije poznato da li će ovo biti višednevno ostajanje građana ispred Skupštine, pa čak ni da li će ovo biti miran protest, ali se zna da su najvažniji zahtevi, pa i cilj protesta, omogućavanje fer izbora i sloboda medija.

U subotu će biti izmena u saobraćaju i javnom gradskom prevozu u centru Beograda. (danubeogradu.rs)