Naslovna » BG svaštara » Politika » Protest „Jedan od pet miliona – Svi kao jedan“, 20. aprila 2019.
Protest "Jedan od pet miliona"
Protest "Jedan od pet miliona"

Protest „Jedan od pet miliona – Svi kao jedan“, 20. aprila 2019.

U subotu, 20. aprila od 18.00, kod Terazijske česme najavljen je novi protest „Jedan od pet miliona – Svi kao jedan“.

Savez za Srbiju najavio je još jedan protest potpisnika „Sporazuma sa narodom“ zbog „Vučićevog odbijanja da se u Srbiji konačno pokrene dijalog o slobodi medija i slobodnim i poštenim izborima“.

– Na subotnjem protestu ponudićemo građanima predlog tima stručnjaka pobunjene Srbije za normalizaciju stanja u Srbiji posle pet meseci građanskih protesta u više od 100 gradova i opština Srbije – rekao je predsednik Pokreta za preokret i jedan od osnivača Saveza za Srbiju Janko Veselinović.

Insajder prenosi da su na protestu „Jedan od pet miliona – Svi kao jedan“ prošle subote predstavnici opozicije uputili vlastima tri zahteva:

  • formiranje zajedničke komisije vlasti i opozicije za definisanje fer i poštenih izbornih uslova
  • izbor novog sastava REM-a koji bi na ravnopravnim osnovama predlagale poslaničke grupe vlasti i opozicije i
  • izbor tehničkog rukovodstva i uređivačkog kolegijuma informativnog programa RTS-a i RTV-a u kojima će članove predložiti i vlast i opozicija.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić juče je jedan deo sednice proširenog sastava Izvršnog i Glavnog odbora SNS-a posvetio kritikovanju opozicije, nazivajući pojedine čelnike pogrdnim imenima, i poručio da „nema ispunjavanja ultimatuma“.

On je predstavnike opozicije pozvao na razgovor u parlamentu jer, kako je rekao, „na ulici neće da razgovara“.

„Pozvali smo ih u parlament. Iako ja ne bih da se srećem sa njima, to nam je obaveza. A oni kažu ‘nećemo u parlament’. A gde ćete, na ulici da razgovaramo?“, rekao je juče Vučić.

Pre toga su predstavnici Saveza za Srbiju najavili građansku neposlušnost, uključujući i blokadu „ako se vlast ogluši o zahteve“. Istovremeno su naglasili da će sve akcije biti nenasilne.

Kao i u petak zbog mitinga „Budućnost Srbije“ i u subotu će biti dosta izmena u saobraćaju i promena na linijama javnog gradskog prevoza. Uskoro ćemo objaviti i te informacije.

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.