Naslovna » BG svaštara » Politika » Protest „Za grad bez fantoma na vlasti“
Ne davimo Beograd: Protest "Za grad bez fantoma na vlasti"
Ne davimo Beograd: Protest "Za grad bez fantoma na vlasti"

Protest „Za grad bez fantoma na vlasti“

Inicijativa „Ne davimo Beograd“ organizuje danas, 24. aprila od 18.00, u Hercegovačkoj ulici, ispred Geozavoda, protest „Za grad bez fantoma na vlasti“.

Protest će biti održan povodom tri godine od rušenja koje je izvršila grupa maskiranih ljudi.

Inicijativa podseća da tri godine posle ovog zločina, „iako je potpuno jasno ko je ovo rušenje organizovao i sproveo“, niko za njega nije odgovarao. U saopštenju se dalje dodaje:

„Umesto da snose posledice svojih dela, gradski čelnici ne samo da su ostali na vlasti ili napredovali, već su mehanizme otimanja i rušenja sada preneli i na druge delove grada. Možda je Beograd na vodi najveći primer kako se otima cela jedna gradska oblast, ali sličnu situaciju sa otimanjem dobara ili rasipanjem javnih sredstava vidimo u svim delovima grada.

Pozivamo vas na protest i zbog izgradnje gondole i seče drveća, muzičke fontane i mega jarbola, zbog vrtića koji nedostaju i iseljavanja ljudi iz domova, zbog Savskog nasipa, železničke stanice i destrukcije Kalemegdana, zbog saobraćaja koji ne dolazi, zatvaranja centra grada i zagađenja vazduha, zbog Vinče i spalionice, Beograda na vodi i prodaje PKB-a, kao i svih drugih bizarnih projekata za isisavanje našeg novca u džepove njihovih drugara…

Pozivamo vas da nam se pridružite, ali i da nam pomognete u organizaciji, da ne bismo više obeležavali godišnjice njihovih zlodela, već da bi sledeća godina bila godina bez fantoma na vlasti“.

Organizacija #1od5miliona pružila je podršku protestu „Za grad bez fantoma na vlasti“ i pozvala sve Beograđane da dođu u Hercegovačku. (danubeogradu.rs)