Naslovna » Izlasci » Sport » Veslačke regate na Adi Ciganliji
Veslačke regate na Adi Ciganliji
Veslačke regate na Adi Ciganliji

Veslačke regate na Adi Ciganliji

Tri veslačke regate biće održane u subotu, 27. aprila na Adi Ciganliji u organizaciji Veslačkog saveza Srbije.

Na Regatnoj stazi na Savskom jezeru biće organizovano Otvoreno prvenstvo Beograda, Prva regata Kupa Srbije i prvo kolo Omladinske lige Srbije. Tako će biti otvorena nova sezona veslačkih takmičenja na domaćoj sceni.

Na predstojećim takmičenjima prijavljeno je čak 213 posada iz svih srpskih klubova kao i gostujuće ekipe. Među njima će biti reprezentativci Mađarske, takmičari sa Kipra kao i predstavnici mađarskog kluba Solnok.

Inače, kao i lane i ove godine će biti proglašeni ukupni pobednici Kupa Srbije u kadetskoj konkurenciji i Omladinske lige Srbije u pionirskoj konkurenciji. U Kupu Srbije biće održane tri regate, a u Omladinskoj ligi Srbije četiri.

Na Adi Ciganilji biće održana i druga i poslednja Izborna regata za sastav srpske reprezentacije za Evropsko prvenstvo za juniore čiji će domaćin 18. i 19. maja 2019. biti nemački grad Esen i to u disciplinama četverac i četverac skul u petak, a u disciplinama skif, dvojac i dubl skul u subotu, u okviru Prve regate Kupa Srbije. (danubeogradu.rs)