Naslovna » Izlasci » Pozorište » Zvezdara teatar: Jubilej – 150 izvođenje predstave „Voz“

Zvezdara teatar: Jubilej – 150 izvođenje predstave „Voz“

Ekipa predstave „Voz“ koju čine glumci Voja Brajović i Sergej Trifunović proslaviće jubilej 7. aprila u Zvezdara teatru – 150 izvođenje.

Nastala po tekstu Kormaka Makartija u režiji i adaptaciji Voje Brajovića, predstava „Voz“ premijerno je izvedena u oktobru 2015. godine.

Do sada je gostovala na brojnim scenama i festivalima u našoj zemlji i u inostranstvu, pa je tako predstavu pogledalo oko 45 hiljada gledalaca.

„Voz“ je filozofska drama o dva junaka koji se susreću na železničkoj stanici. Na sceni su dva lika – Beli, koga tumači Voja Brajović je profesor, suicidalni ateista, koji je u večnom traganju za istinom spoznao svet i sve njegove najprljavije delove i Crni koga igra Sergej Trifunović, bivši zatvorenik, čovek koji je izgubio sve i ima samo veru u reč Božju i u čovekovo spasenje.

„Voz“ nije pozorišna predstava…

Predstava pokreće mnoga pitanja i vodi gledaoce na put o kojem će dugo razmišljati, što potvrđuje i glumac Sergej Trifunović.

– Ovo nije pozorišna predstava. Ovo je nešto sa čime ćemo se svi mi, sudarati do kraja života, tog voza bez konduktera, kome se početna, krajnja i usputne stanice, ne mogu znati – kaže Trifunović.

Glumac Voja Brajović otkriva zbog čega je odabrao baš ovaj komad za adaptaciju.

– Inspirisan delom Kormaka Makartija, jedino što želim ovom predstavom je da izazovem kritički odnos i svest o tome kuda ovaj svet ide. I naravno, pre svega, čovekoljublje, koje ima veliku moć da spreči propast civilizacije. Najbolji lek za čoveka i njegovo najjače oružje je kultura, čiji su najvažniji segmenti umetnost i reč – kaže Voja Brajović.

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.