Naslovna » Izlasci » Festivali » 24. Ring Ring – festival drugačije muzike
24. Ring Ring: Nataša Penezić (foto: Manja Holodkov)
24. Ring Ring: Nataša Penezić (foto: Manja Holodkov)

24. Ring Ring – festival drugačije muzike

Međunarodni festival nove muzike, 24. Ring Ring, biće održan od 15. do 20. maja 2019. u SKC-u i Studiju 6 Radio Beograda.

Ovogodišnje, još malo pa jubilarno izdanje najdugovečnijeg festivala drugačije muzike u Srbiji će obeležiti dve svetske premijere i veliki broj solo nastupa. Kao i tokom svih godina Ring Ring kreira trendove i pred domaću publiku dovodi umetnike iz celog sveta, čija kreativnost zaslužuje pažnju, a čiji koncerti izazivaju dugotrajne rasprave i divljenje.

Da domaći muzičari pripadaju tom krugu inovativnih umetnika, da nastupaju ravnopravno sa svetski značajnim imenima, pokazaće i ovogodišnji festival. Naši umetnici će učestvovati u dve svetske premijere.

Od svetski priznatih umetnika skrećemo pažnju na dvoje vrhunskih džez pijanista – Satoko Fujii iz Japana i Achima Kaufmanna iz Nemačke, koji prevodi svoj trio. Kad je klavir u pitanju njima će parirati Nataša Penezić sa svojim programom „Piano & Voices“, kao i sve traženija improvizatorka Marina Džukljev.

Dok je za neke poput Duthoit, Hautzingera, Kocha, Kochera ovo novi susret sa publikom u Srbiji, dotle vrhunski free jazz svirači Daniel Levin i Edoardo Marraffa imaju svoj koncertni debi pred beogradskom publikom.

Ulaznice i kompleti se mogu nabaviti, počev od 3. maja u Kafeu SKC-a i to 1.600 dinara za komplet ulaznica, a za pojedinačke nastupe cene su sledeće – 15, 16. i 17. maj po 500 dinara za veče, a za 18. i 19. po 300 dinara za veče.

24. Ring Ring – program

Sreda, 15. maj – SKC od 20.00
Eseji o Mikrofoniji (Srbija)
Metamorphic songs (Srbija/Austrija/Francuska) učestvuju Svetlana Spajić, Marina Džukljev, Tijana Stanković, Isabelle Duthoit, Lav Kovač, Franz Hautzinger, Bogdan Ranković, Ervin Malina

Četvrtak, 16. maj – SKC od 20.00
Isabelle Duthoit & Franz Hautzinger (Francuska/Austrija)
Natsuki Tamura & Yoshino (Japan)
Satoko Fujii (Japan)

Petak, 17. maj – SKC od 20.00
Nataša Penezić (Srbija)
Daniel Levin (SAD)

Subota, 18. maj – SKC od 20.00
Edoardo Marraffa (Italija)
dieb 13 (Austrija)

Nedelja, 19. maj – SKC od 20.00
Antez (Francuska)
Hans Koch/Jonas Kocher/Gaudenz Badrutt (Švajcarska)

Ponedeljak, 20. maj – Studio 6 Radio Beograda od 21.00
Achim Kaufmann trio „Grünen“ (Nemačka)

(danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.