Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » 70-te na Vračaru: Jovan Maljoković Balkan Salsa Band
70-te na Vračaru: Jovan Maljoković Balkan Salsa Band
70-te na Vračaru: Jovan Maljoković Balkan Salsa Band

70-te na Vračaru: Jovan Maljoković Balkan Salsa Band

U ponedeljak, 20. maja od 20.00, u velikoj sali Božidarca biće održan koncert „70-te na Vračaru“ na kom će nastupiti Jovan Maljoković Balkan Salsa Band.

Popularni sastav predstaviće publici pravi muzički vremeplov kroz sedamdesete godine prošlog veka ali i premijerno izvođenje nekoliko džez numera.

Od zvukova i boja 70-tih do današnjih dana i od kultnog džez kluba Euridika do Božidarca na trenutak će vratiti Jovan Maljoković Balkan Salsa Band. Povratak džeza na Vračar će učiniti jedan od najplodnijih džez autora u Srbiji sa svojim orkestrom.Za dž

Koncert će početi sa nizom prepoznatljivih instrumentalnih numera u kojima su kombinovane kubanski i domaći elementi sa džezom. Muzika koju će svirati će biti prepoznatljiva i onima koji ne slušaju aktivno džez.

Maljoković je svirao na brojnim albumima naših poznatih pop i rok izvođača. Sa bendom je predstavljao Srbiju na brojnim evropskim džez festivalima. Izdvajaju se nastupi na Rottweil Jazz Festival-u (Nemačka), Festivalima kultura u Beču i Luksemburgu, Festivalu Django Rajnhart (Reinhardt) kraj Pariza i, naravno, na prestižnom Montreux Jazz Festivalu (Švajcarska).

Članovi benda pored Jovana Maljokovića su Ivan Ilić, Goran Potić, Slaviša Pavlović, Miodrag Maljoković, Nemanja Banović, Anđelka Simić i Jelena Theunisz.

Muzička retrospektiva posvećena 70-tim godinama sprovodi se u okviru višedelnog projekta „Vračarski vremeplov kroz 70-te„, a koji će obuhvatiti projekcije filmova, igranku i izložbu posvećena sedmoj dekadi dvadesetog veka. Projekat je podržala GO Vračar.

Ulaz u Radoslava Grujića 3 te večeri biće besplatan. (danubeogradu.rs)