Naslovna » Izlasci » Festivali » ArtLink festival mladih talenata 2019
ArtLink festival mladih talenata
ArtLink festival mladih talenata

ArtLink festival mladih talenata 2019

ArtLink festival mladih talenata biće održan ove godine u junu, mesecu muzike, na nekoliko lokacija uključujući i koncerte u Novom Sadu i Raškoj.

Festival pre festivala, odnosno zajednički koncert ArtLink festivala i Zmajevih dečijih igara na kome će ArtLink mladi virtuozi nastupiti sa mentorima iz Republike Češke i Rumunije, biće održan 9. juna 2019. godine, na Trgu slobode u Novom Sadu.

ArtLink festival mladih talenata svečano će biti otvoren 12. juna od 20.00, u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine, koncertom na kome će nastupiti italijanska violinistkinja mlađe generacije Anna Tifu i kvartet Kraljevske kamerate iz Rumunije sa ArtLink mladim virtuozima, pod dirigentskom palicom Konstantina Adriana Grigorea.

Ovaj dvojac nedavno je imao uspešan nastup na jednom od najprestižnijih evropskih festivala – Žorž Enesku u Bukureštu. Ana Tifu izvešće Vivaldijeve koncerti za violinu – Proleće i Leto i Sarasateovu Karmena Fantaziju.

U sklopu ArtLink festivala mladih talenata, i ove godine biće održana Noć klavira, u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine, 22. juna, na kojoj će nastupiti pijanistčke zvezde Adik Neuhaus iz Izraela, jazz pijanista Vasil Hadžimanov i LP duo.

ArtLink festival predstavlja i…

Prvi put će se na festivalu predstaviti pijanisti iz Portugala, koji će predstaviti i muziku portugalskih kompozitora – Vasko Dantas Sofije Laurezno i kao i mladi pijanisti – studenti Akademije „Franc List“ u Budimpešti.

Čuveni fagotista i muzički pedagog Đorđo Mandolezi održaće majstorsku radionicu za drvene duvače od 26. juna, a Festival će biti zatvoren njegovim koncertom sa ArtLink festivalskim orkestrom 29. juna.

Deo festivala biće održan u Legatu Petra Lubarde i u KC Hungarikum, uključujući i jazz veče sa Martom Hadžimanov i Kameratu „Balkanika“. Kulturni centar „Gradac“ iz Raške takođe će biti mesto u kom će biti održan jedan deo festivalskog programa.

ArtLink festival za mlade talente tradicionalno kroz Višegrad – Balkan scenu za mlade talente predstavlja mlade umetnike i mentore iz Mađarske, Češke, Poljske, Slovačke i zemalja našeg regiona.

Ulaznice za otvaranje ArtLink festivala mladih talenata – koncert violinistkinje Ane Tifu sa Kraljevskom kameratom iz Rumunije i ArtLink mladim virtuozima, 12. juna 2019. i Noć klavira, 22. juna 2019, u prodaji su na Blagajni Kolarčeve zadužbine.

Više informacija pronađite na OVOM LINKU. (danubeogradu.rs)