Naslovna » Izlasci » Festivali » Beograd Velograd: Orange Bike Ride – Biciklom protiv gužve u saobraćaju
Beograd Velograd: Orange Bike Ride - Biciklom protiv gužve u saobraćaju
Beograd Velograd: Orange Bike Ride (foto: beogradvelograd.com)

Beograd Velograd: Orange Bike Ride – Biciklom protiv gužve u saobraćaju

U subotu, 8. juna, u Beogradu će biti održana Orange Bike Ride – Narandžasta biciklistička vožnja – po šesti put, u okviru festivala Beograd Velograd.

Pod motom „Biciklom protiv gužve u saobraćaju“ biće organizovana jedna od najmasovnijih biciklističkih vožnji u prestonici. Očekuje se više od 500 sugrađana koji će vožnjom promovisati bicikl kao zdravo, ekonomično i ekološko prevozno sredstvo.

Bicikilistički festival partnerski organizuju beogradsko društvo „Velograd“ i Ambasada Holandije.Za dž

– Mladi i stari, žene i muškarci, rekreativci i trkači, biciklisti, deca, porodice, svi su pozvani da sa nama učestvuju već šesti put u vožnji kroz Beograd, koji ćemo tog dana učiniti narandžastim jer samo tako možemo prolasviti holandsku kulturu biciklizma, koju ćemo na kratko doneti i u Srbiju – izjavio je Ralf van der Zijden (Ralph van der Zijden), direktor festivala Beograd Velograd. – Zadovoljstvo nam je što su građani iz godine u godinu sve više zaintresovani za održavanje Organe Bike Ride biciklističke vožnje, što je dobar znak da se i u Srbiji bicikl kao ekonomično prevozno sredstvo koristi sve više – dodao je.

Ovogodišnja tema festivala posvećena je smanjenju saobraćajne gužve, naročito u centru grada, jer se biciklima može brzo i lako stići na svaku destinaciju, kao i popularizaciji svakodnevne vožnje bicikla, koja može doprineti boljem mentalnom zdravlju, smanjenu stresa, anksioznosti i depresije.

Vožnja će biti završena na Dorćol Platzu u festivalskoj atmosferi sa brojnim pratećim zabavnim sadržajima.

Beograd Velograd je međunarodni festival koji se šesti put održava u Beogradu.

Cilj festivala je da učini Beograd bezbednijim, čistijim i srećnijim gradom kako bi se smanjio nivo buke i zagađenja. Najbolji, najjednostavniji i najjeftiniji način za ostvarivanje ovih ciljeva, upravo je korišćenje bicikla kao prevoznog sredstva.

Festival je besplatan i otvoren za sve. Kako bi se poboljšao kvalitet života u gradu svako mora imati svoju ulogu: građani, donosioci odluka, državne institucije, nevladine organizacije, aktivisti, kompanije i političari.

Beograd Velograd omogućava da se svi oni okupe, upoznaju, podele iskustva, uče jedni od drugih, sarađuju, zabave se i uživaju, a pri tom promovišu bicikl kao prevozno sredstvo. (danubeogradu.rs)

Beograd Velograd i Orange Bike Ride – program manifestacije

  • 16.00… Okupljanje na trgu Nikole Pašića
  • 17.00… Početak Orange Bike Ride
  • 18.30… Beograd Velograd
  • 20.00… Kraj manifestacije

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.