Naslovna » Izlasci » Muzika » Klasika » Beogradska filharmonija i Gabrijel Felc – zajedno na tri koncerta
Beogradska filharmonija: Gabrijel Felc i Nemanja Stanković (foto: BGF)
Beogradska filharmonija: Gabrijel Felc i Nemanja Stanković (foto: BGF)

Beogradska filharmonija i Gabrijel Felc – zajedno na tri koncerta

Beogradska filharmonija i šef-dirigent Gabrijel Felc ove nedelje održaće zajedno čak tri koncerta, 22, 23. i 24. maja 2019. godine.

Na Muzičkim razgovorima, neformalnim dnevnim koncertima 22. maja od 14.00, kao pijanista i domaćin, Gabrijel Felc će predstaviti violončelistu Nemanju Stankovića.

U ulozi pijaniste, on će zajedno sa filharmoničarem odsvirati Betovenovu Sonatu za violončelo i klavir i razgovarati o kompozitoru kome je posvećena celokupna naredna sezona Beogradske filharmonije.

Kao i do sada, ulaz na ove koncerte je besplatan.

Jedan od najinteresantnijih programa ove sezone, publika će imati priliku da čuje čak dva puta na Kolarcu, u četvrtak i petak, 23. i 24. maja od 20.00.

Raskošna i pompezna dela Otorina Respigija vode na jedinstveno muzičko hodočašće, najpre uz kompoziciju „Crkveni prozori“, a potom, filharmonijski putevi vode u Rim! Svi zaljubljenici u večni grad uživaće u tonskoj poemi „Rimske svečanosti“, i živim opisima rimskih scena, od vremena antičkog carstva u punom sjaju, pa do plesa „saltarelo“ na Trgu Navona.

Između ova dva orkestarska giganta, svetli jedan biser – Bahov najpoznatiji koncert za čembalo koji se danas najčešće izvodi na klaviru, u izvođenju pijaniste Erika le Saža, jedinstvenog, suptilnog izraza.

Za filharmonijski nastup u četvrtak ima još ulaznica, a za petak će moći da se kupe ulaznice za stajanje sat vremena uoči koncerta, odnosno od 19.00 na blagajni Kolarca. (danubeogradu.rs)