Naslovna » Izlasci » Sport » Beogradska internacionalna regata – Trofej Beograda 2019
Beogradska internacionalna regata - Trofej Beograda
Beogradska internacionalna regata - Trofej Beograda

Beogradska internacionalna regata – Trofej Beograda 2019

Za vikend, 4. i 5. maja, na Adi Ciganliji biće održana Beogradska internacionalna regata – Trofej Beograda 2019.

Veslaće 237 posada iz tri zemlje – pored Srbije veslaće i timovi iz Bugarske i Mađarske na takmičenju koje se održava četiri decenije.

Kvalifikacione trke oba dana takmičenja počinju od 10.00. Finala u subotu startuju od 13.00, a u nedelju od 12.30. Pioniri će se takmičiti na deonici od 1.000 metara.

Ova regata, koju s velikim uspehom organizuje Veslački savez Srbije (VSS) uz podršku Gradskog sekretarijata za omladinu i sport Grada Beograda, Grada Beograda, Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije i Javnog preduzeća „Ada Ciganlija“ i biće još jedna prilika da ljubitelji veslanja uživaju u svim čarima veslačkog sporta.

Trofej Beograda za veslački podmladak

Na Beogradskoj internacionalnoj regati – Trofeju Beograda takmičiće se sve uzrasne kategorije, uključujući veterane, s tim što će se za Trofej našeg glavnog grada boriti samo veslački podmladak.

– S obzirom na ovogodišnji zgusnut kalendar takmičenja Beogradska internacionalna regata – Trofej Beograda će biti održana svega nedelju dana posle Prve regate Kupa Srbije, Otvorenog prvenstva Beograda i prvog kola Omladinske lige Srbije. Pored svih domaćih klubova učešće na ovogodišnjem BIR-u uzela su i četiri bugarska i dva mađarska kluba – kazao je generalni sekretar Veslačkog saveza Srbije Nebojša Jevremović.

Ovogodišnji BIR trebalo bi da reši i poslednje dileme oko sastava juniorske reprezentacije za Evropsko prvenstvo u Esenu 18. i 19. maja, a ujedno biće i kontrolna regata i prvi svojevrsni filter za sastav kadetske reprezentacije za regatu Olimpijskih nada koja će 7. i 8. juna biti održana u mađarskim Velencima.

– Predlog gro sastava reprezentacije za Evropsko prvenstvo za juniore u Nemačkoj je već sačinjen, tako da će na BIR-u biti rešene neke eventualne nedoumice u pojedinim disciplinama. Što se kadeta i kadetkinja tiče njih 7. i 8. juna očekuje učešće na tradicionalnoj regati Olimpijskih nada na kojima se godinama unazad takmiče mladi veslači i veslačice Višegradske grupe – Poljske, Češke, Slovačke i Mađarske. Ove godine naša zemlja je, uz Austriju, dobila specijalnu pozivnicu za ovu regatu koju smo sa zadovoljstvom prihvatili. S tim u vezi na predstojećem BIR-u stručni tim će imati priliku da vidi koji kadeti i kadetkinje će ući u uži izbor za Velence – istakao je Jevremović. (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.