Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Black Lips u Domu omladine Beograda
Black Lips (foto: Daniel Boczarski)
Black Lips (foto: Daniel Boczarski)

Black Lips u Domu omladine Beograda

U četvrtak, 13. juna 2019. od 21.00, u sali Amerikana Doma omladine Beograda nastupiće rokenrol bend iz Atlante – Black Lips.

Ulaznice su u pretprodaji preko Ticket Vision mreže. Promotivna pretprodajna cena ulaznice je 1200 RSD, redovna cena biće 1400 RSD, dok će na dan koncerta iznositi 1600 RSD.

Black Lips su savremeni „kraljevi“ psihodeličnog underground garage rokenrola. Osnovani su 1999, počeli su da sviraju kada su imali po 15 godina, a do danas su nastupali po celom svetu i, nekako usput, postali alternativne legende.

Tokom karijere objavili su osam studijskih albuma, desetinu 7″ singlova, split EP-eva, nekoliko DVD izdanja i tri albuma uživo. Poslednji studijski album „Satan’s Graffiti or God’s Art?“ objavljen je 2017. godine.

Black Lips – najdivljiji pank-rok bend na planeti

Sve ovo su bitni podaci, ali ne govore zaista ništa o tome ko su Black Lips i zašto je važno biti na njihovom koncertu?

Za mnoge ljude koji su imali priliku da ih slušaju uživo nema dileme: reč je o jednom od najdivljijih i najurnebesniji novih pank-rok bendova na planeti.

Iako već odavno nisu klinci, ekipa koju predvode osnivači benda – Kol Aleksander i Džared Svili – uporno čuva eksplozivnu energiju srednjoškolskih „propaliteta“, koju su uspeli da transformišu u savršen rokenrol nastup što najviše podseća na nuklearnu fisiju na delu.

Black Lips su originalni, strasni i nezaustavljivi, posebno uživo: ovaj sastav iz Džordžije reintepretira muzičko nasleđe 60-ih godina XX veka pakujući ga u blistavu poruku za XXI vek. Uz skoro pa raštimovane gitare, tribalne mantre, vrištanje, falširanje, distorziju i sve one stvari koje čine da rokenrol ostane mlad i živ, sposoban da nekome promeni život.

Organizator koncerta je Dom omladine Beograda u saradnji sa Pop Depresijom i Kišobranom. (danubeogradu.rs)